
Vi ska laga kyckling och potatis ikväll, och vi vågar nästan lova att det blir familjens nya favorit. Vi kryddar kyckling med medelhavskryddor, bryner den och låter den rostas färdigt i ugnen. Vi serverar vår kyckling med rostad potatis och morot, syrlig kålsallad med gurka och salladslök, och en krämig vitlöksdressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
400
Småpotatis
4
Medelhavets Pärla
½
Vitlöksklyfta
300
Kycklingbröstfilé
150
Förskuren spetskål
1
Gurka
1
Salladslök
½
Citron
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
25
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
1
Morot
1
Olivolja (steg 4)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Halvera potatis (oskalad).
Skär morot (oskalad) i 2 cm stavar.
Placera potatis och morot på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.
Rosta i 25-35 min, eller tills gyllene.

Under tiden, krydda kyckling med salt och Medelhavets Pärla.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Placera kyckling på plåten med potatis - alternativt använd en ny plåt med bakplåtspapper.
Tillaga kyckling i ugnen i 8-10 min, tills genomstekt, när det återstår 11 min av potatisens tillagningstid.
VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Under tiden, grovhacka gurka.
Skär salladslök i tunna skivor.
Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.
Blanda gurka, salladslök, kål, olivolja [1 msk I 2 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].
Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Skär kyckling i tunna skivor.

Lägg upp örtkyckling, kålsallad och rostade rotfrukter på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing.