Stekt örtkyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt örtkyckling

Stekt örtkyckling

med syrlig kålsallad och vitlöksdressing

Vi ska laga kyckling och potatis ikväll, och vi vågar nästan lova att det blir familjens nya favorit. Vi kryddar kyckling med medelhavskryddor, bryner den och låter den rostas färdigt i ugnen. Vi serverar vår kyckling med rostad potatis och morot, syrlig kålsallad med gurka och salladslök, och en krämig vitlöksdressing.

Taggar:
<650 kcal 2P-baserat
Proteinrik
Glutenfri
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

4

Medelhavets Pärla

½

Vitlöksklyfta

300

Kycklingbröstfilé

150

Förskuren spetskål

1

Gurka

1

Salladslök

½

Citron

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1

Morot

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)597 kcal
Energi (kJ)2498 kJ
Fett26 g
varav mättat5.9 g
Kolhydrater43.7 g
varav socker11.2 g
Protein43.4 g
Salt11.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Halvera potatis (oskalad).

Skär morot (oskalad) i 2 cm stavar.

Placera potatis och morot på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25-35 min, eller tills gyllene. 

Stek kyckling
2

Under tiden, krydda kyckling med salt och Medelhavets Pärla.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

Rosta kyckling
3

Placera kyckling på plåten med potatis - alternativt använd en ny plåt med bakplåtspapper. 

Tillaga kyckling i ugnen i 8-10 min, tills genomstekt, när det återstår 11 min av potatisens tillagningstid.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Gör kålsallad
4

Under tiden, grovhacka gurka.

Skär salladslök i tunna skivor.

Skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda gurka, salladslök, kål, olivolja [1 msk I 2 msk], en generös skvätt citronjuice, en nypa salt och peppar i en stor skål.

Gör vitlöksdressing
5

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Blanda yoghurt, majonnäs, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål. 

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp örtkyckling, kålsallad och rostade rotfrukter på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing.