Stekt kyckling i krämig gräslökssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt kyckling i krämig gräslökssås

Stekt kyckling i krämig gräslökssås

med kokt potatis och rödkålssallad

Ikväll bjuder vi på ett fyrverkeri av färger och smaker! Vi kokar potatis, och blandar den sen med spenat. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med vitlök, chili, crème fraiche och gräslök, och så svänger vi ihop en krispig rödkålssallad med äpple. Alla dessa härligheter serverar vi givetvis med stekt kyckling, som namnet på receptet redan har avslöjat!

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Glutenfri
Stark
Proteinrik
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

400 g

Småpotatis

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

½ st

Röd chili

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Äpple

4 g

Kycklingbuljong

1 paket

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

150 g

Rödkål, förskuren

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2289 kJ
Energi (kcal)547 kcal
Fett35 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater45.8 g
varav socker15.3 g
Protein42.1 g
Salt5.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12-15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock. 

Stek kyckling
2

Under tiden, hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Krydda kyckling med en nypa salt.

Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 

Förbered frukt och grönt
3

Under tiden, kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P].

Finhacka gräslök.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skär äpple i tunna skivor.

Skölj spenat.

Koka gräslökssås
4

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i stekpannan på medelvärme. Stek vitlök och chili i 1 min, tills väldoftande.

Rör i vatten [½ dl | 1 dl], kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och koka upp. Sjud i 1-2 min, tills något reducerad.

Rör i crème fraiche, gräslök och kyckling och sjud i 1 min, tills genomvarmt. Krydda med salt och peppar.

TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen är för tjock. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Gör rödkålssallad
5

Blanda rödkål, salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Massera med händerna i 1 min.

Rör i äpple. 

Rör spenat i kastrullen med färdig potatis och krydda med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp potatis, kyckling och rödkålssallad på tallrikar.

Ringla sås över kyckling.