HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconStekt Kyckling I Krämig Gräslökssås
topBanner
Stekt kyckling i krämig gräslökssås

Stekt kyckling i krämig gräslökssås

med kokt potatis och rödkålssallad

Ikväll bjuder vi på ett fyrverkeri av färger och smaker! Vi kokar potatis, och blandar dem sen med spenat. Vi lagar en underbart krämig gräslökssås med vitlök, chili, crème fraiche och gräslök, och så svänger vi ihop en krispig rödkålssallad med äpple. Alla dessa härligheter serverar vi givetvis med perfekt stekt kyckling, som namnet på receptet redan har avslöjat!

Taggar:Under 650 kcalSnabbStark
Allergener:mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

400 g

Småpotatis

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

½ st

Chili

1 portionspåse

Gräslök

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Äpple, grönt

4 g

Kycklingbuljong

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

150 g

Rödkål, förskuren

30 g

Spenat

(Kan innehållaselleri)

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)504 kcal
Energi (kJ)2107 kJ
Fett16.8 g
varav mättat8.7 g
Kolhydrater43.66 g
varav socker11.8 g
Protein41.06 g
Salt1.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Halvera potatis och koka i 10-12 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Krydda kyckling med en nypa salt. Stek kyckling under omrörning i 4-5 min, tills gyllene och genomstekt. Ställ åt sidan på en tallrik. VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

3

Kärna ur och finhacka chili [½ st, 2P]. Finhacka gräslök. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Skölj spenat.

4

Tillsätt eventuellt en ny skvätt olivolja till stekpannan och hetta upp på medelhög värme. Stek vitlök och chili i 1 min. Tillsätt vatten [½ dl | 1 dl], kycklingbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2]. Sjud i 1-2 min. Rör i crème fraiche [½ paket, 2P], gräslök (spara lite till garnering) och kyckling. Värm upp och smaka av med salt och peppar. TIPS: Tillsätt en extra skvätt vatten om såsen är för tjock.

5

Blanda rödkål, en nypa salt och peppar i en skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja. Massera med händerna i 1 min. Tillsätt äpple och blanda. Häll av vattnet från potatisen och lägg tillbaka den i kastrullen. Tillsätt spenat och krydda med en nypa salt och peppar.

6

Lägg upp potatis, kyckling och rödkålssallad på tallrikar. Ringla sås över kycklingen. Garnera med resterande gräslök.