Skip to main content
Stekt köfte

Stekt köfte

med varm tabbouleh och persiljedressing

Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad med gurka och tomat, och uppfriskande persiljedressing förgylla familjemiddagen i kväll. En mättande och färgglad rätt som kommer att bli hela familjens nya favorit.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

225 g

Nötfärs

1 st

Citron

1 st

Tomat

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Gurka

100 g

Couscous

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja)

1 st

Vitlöksklyfta

5 g

Tex-Mex

150 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Kruspersilja

1 st

Morot

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

½ msk

Smör till couscous

2.5 dl

Vatten till couscous

1 msk

Olja till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

Näringsvärden

Energi (kJ)3074 kJ
Energi (kcal)735 kcal
Fett35.9 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater62 g
varav socker11.9 g
Kostfiber8.5 g
Protein37.7 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.5 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium18.7 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Blanda färs
1

Blanda nötfärs, Tex-Mex, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Forma färsen till 8 cm långa köfte med fuktiga händer (3 per person). 

Stek köfte
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köfte i 2–3 min, eller tills brynta. Vänd dem då och då.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6–7 min, eller tills genomstekta. 

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Förbered morot och vitlök
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad).

Koka couscous
4

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs morot och vitlök i 2–3 min, eller tills de börjar mjukna.

Rör i vatten och kycklingbuljong och koka upp.

Rör i couscous och olivolja.

Ta av kastrullen från värmen, och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Rör om med en gaffel.

Blanda dressing
5

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.

Skär citron i klyftor.

Finhacka persilja.

Rör i tomat och gurka i kastrullen med färdig couscous. Krydda med salt, en skvätt citronsaft och en nypa peppar.

Blanda gräddfil, persilja och en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp couscous-tabbouleh och köfte på tallrikar, och toppa med persiljedressing.

Servera med resterande citronklyftor för att pressa över rätten.