Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad med gurka och tomat, och uppfriskande persiljedressing förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande och färgglad rätt som kommer at bli hela familjens nya favorit.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
25 g
Ströbröd
225 g
Nötfärs
4 g
Kycklingbuljong
1 st
Gurka
100 g
Couscous
1 st
Vitlöksklyfta
5 g
Tex-Mex
150 ml
Gräddfil
1 st
Morot
1 st
Kruspersilja
1 st
Citron
1 st
Tomat
1 st
Ägg till biffar
½ tsk
Salt till biffar
½ msk
Smör till couscous
2.5 dl
Vatten till couscous
1 msk
Olja till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
Blanda nötfärs, Tex-Mex, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.
Forma färsen till 8 cm långa köfte (3 per person) med fuktiga händer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek köfte i 2-3 min, eller tills brynta.
Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Riv morot (oskalad).
Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.
Fräs morot och vitlök i 2–3 min, eller tills de börjar mjukna.
Rör i vatten och kycklingbuljong och koka upp.
Rör i couscous och olivolja.
Ta av kastrullen från värmen, och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.
Rör om med en gaffel.
Under tiden, grovhacka tomat och gurka.
Skär citron i klyftor.
Finhacka persilja.
Rör i tomat och gurka i kastrullen med färdig couscous. Krydda med salt, en skvätt citronsaft och en nypa peppar.
Blanda gräddfil, persilja, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Lägg upp couscous-tabbouleh och köfte på tallrikar, och toppa med persiljedressing.
Servera med resterande citronklyftor för att pressa över rätten.