Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Stekt köfte

Stekt köfte

med varm tabbouleh och persiljedressing

Låt detta smakrika recept på saftiga köfte, varm tabboulehsallad med gurka och tomat, och uppfriskande persiljedressing förgylla familjemiddagen ikväll. En mättande och färgglad rätt som kommer at bli hela familjens nya favorit.

Taggar:
Barnvänlig
Snabb
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25 g

Ströbröd

225 g

Nötfärs

4 g

Kycklingbuljong

1 st

Gurka

100 g

Couscous

1 st

Vitlöksklyfta

5 g

Tex-Mex

150 ml

Gräddfil

1 st

Morot

1 st

Kruspersilja

1 st

Citron

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg till biffar

½ tsk

Salt till biffar

½ msk

Smör till couscous

2.5 dl

Vatten till couscous

1 msk

Olja till couscous

¼ tsk

Salt till couscous

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3230 kJ
Energi (kcal)772 kcal
Fett44.1 g
varav mättat20.1 g
Kolhydrater62 g
varav socker11.9 g
Kostfiber8.5 g
Protein37 g
Kolesterol0.1 mg
Salt4.8 g
Trans Fat0.1 g
Potassium123 mg
Calcium18.7 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Blanda färs
1

Blanda nötfärs, Tex-Mex, ägg, ströbröd och salt i en stor skål.

Forma färsen till 8 cm långa köfte (3 per person) med fuktiga händer.

Stek köfte
2

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek köfte i 2-3 min, eller tills brynta.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 6-7 min, eller tills genomstekta.

VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det inte längre är rosa i mitten.

Förbered morot och vitlök
3

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Riv morot (oskalad).

Koka couscous
4

Hetta upp smör i en medelstor kastrull på medelhög värme.

Fräs morot och vitlök i 2–3 min, eller tills de börjar mjukna.

Rör i vatten och kycklingbuljong och koka upp.

Rör i couscous och olivolja.

Ta av kastrullen från värmen, och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats.

Rör om med en gaffel.

Blanda dressing
5

Under tiden, grovhacka tomat och gurka.

Skär citron i klyftor.

Finhacka persilja.

Rör i tomat och gurka i kastrullen med färdig couscous. Krydda med salt, en skvätt citronsaft och en nypa peppar.

Blanda gräddfil, persilja, en nypa salt och peppar i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp couscous-tabbouleh och köfte på tallrikar, och toppa med persiljedressing.

Servera med resterande citronklyftor för att pressa över rätten.