topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spröd BBQ-kyckling

Spröd BBQ-kyckling

med färsk rädis-slaw och regnbågspommes

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll frestar vi med en underbar kombination som hela familjen kommer att älska. Rena smaker av perfekt stekt pankopanerad kyckling, som har fått extra smak av BBQ-marinad. Ljuvliga regnbågspommes och en fräsch rädis-slaw med kål och citron, och en krämig vitlöksdressing.

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 g

Rödkål, förskuren

75 g

Rädisor

½ st

Citron

½ st

Vitlöksklyfta

300 g

Potatis

2 st

Morot

1 st

Rödbeta

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 st

Ägg (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2697 kJ
Energi (kcal)645 kcal
Fett22.3 g
varav mättat6.2 g
Kolhydrater68 g
varav socker19.4 g
Protein42.7 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Tillaga pommes
1

Värm ugnen på 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär morot (oskalad) i 1 cm tunna stavar. 

Skär potatis (oskalad) i klyftor.

Skala rödbeta och skär den i 2 cm breda klyftor.

Placera rotfrukter på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, Ay Cajun-ba, salt och peppar. 

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills möra och gyllene. 

Förbered slaw
2

Under tiden, skär citron [½ st, 2P] i klyftor.

Blanda rödkål, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en skvätt citronjuice i en medelstor skål. Ställ åt sidan. 

Panera kyckling
3

Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en ny djup tallrik.

Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Pressa så kycklingen täcks med panering.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

TIPS: Kyckling för 4 personer kan behöva stekas i omgångar.

Blanda rädis-slaw
5

Under tiden, skär rädisor i tunna skivor, och rör ner med kålen. 

Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P].

Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp regnbågspommes, rädis-slaw och kyckling på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing.