Skip to main content
Vårig sockerärtssallad

Vårig sockerärtssallad

Sharingrätt | med salladsost och apelsin

3.8
(3)

Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. En härligt grön sallad med våriga inslag blir perfekt som tillbehör eller på buffébordet. Vi kombinerar krispiga sockerärtor med gurka och salladsmix och toppar med grekisk salladsost, apelsin och rostade pinjenötter.

Allergener:
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Sockerärtor

60 g

Salladsmix

1 st

Gurka

1 st

Apelsin

100 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

20 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

Näringsvärden

Energi (kJ)1472 kJ
Energi (kcal)352 kcal
Fett26 g
varav mättat10.7 g
Kolhydrater18.9 g
varav socker11.9 g
Kostfiber5 g
Protein14.5 g
Salt1.8 g
Potassium260.9 mg
Calcium39.3 mg
Iron1.2 mg

Instruktioner

Förbered frukt och grönt
1

Skär sockerärtor i 1 cm stora bitar.

Grovhacka gurka.

Skölj salladsmix.

Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.

Rosta pinjenötter
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Blanda sallad
3

Under tiden, blanda salladsmix, sockerärtor, gurka, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Smula över salladsost.

Servera
4

Lägg upp sallad på ett stort fat och toppa med apelsinskivor och pinjenötter.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova