topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Vårig sockerärtsallad

Sharingrätt | med grekisk ost och apelsin

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. En härligt grön sallad med våriga inslag blir perfekt som tillbehör eller på buffébordet. Vi kombinerar krispiga sockerärtor med gurka och salladsmix och toppar med grekisk ost, apelsin och rostade pinjenötter.

Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Sockerärtor

60 g

Salladsmix

1 st

Gurka

1 st

Apelsin

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

20 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1452 kJ
Energi (kcal)347 kcal
Fett24.2 g
varav mättat9.6 g
Kolhydrater19.2 g
varav socker11.5 g
Protein15.2 g
Salt1.8 g

Instruktioner

1

Skär sockerärtor i 1 cm stora bitar.

Grovhacka gurka.

Skölj sallad.

Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.

Rosta pinjenötter
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. 

Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

3

Under tiden, blanda salladsmix, sockerärtor, gurka, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Smula över grekisk ost.

4

Lägg upp sallad på ett stort fat och toppa med apelsinskivor och pinjenötter.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image