
Enkla och läckra recept för vardagens bästa stunder. Varje recept innehåller tydliga instruktioner med bara 4 steg och alla ingredienser som behövs till en sharingrätt. En härligt grön sallad med våriga inslag blir perfekt som tillbehör eller på buffébordet. Vi kombinerar krispiga sockerärtor med gurka och salladsmix och toppar med grekisk salladsost, apelsin och rostade pinjenötter.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
150 g
Sockerärtor
60 g
Salladsmix
1 st
Gurka
1 st
Apelsin
100 g
Grekisk ost
(Innehåller: Mjölk)
20 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing

Skär sockerärtor i 1 cm stora bitar.
Grovhacka gurka.
Skölj salladsmix.
Skär bort botten och toppen på apelsinen och skär sedan bort skalet runt om. Halvera den, ta bort eventuella kärnor och skär den i 1/2 cm tjocka skivor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Under tiden, blanda salladsmix, sockerärtor, gurka, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.
Smula över salladsost.

Lägg upp sallad på ett stort fat och toppa med apelsinskivor och pinjenötter.