Chorizo är en perfekt pizzatopping för de som gillar lite hetta. Här kombinerar vi den med klassisk tomatsås, rödlök och gouda och serverar den nygräddade pizzan med en krispig sallad på rucola, zucchini och solroskärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
1 st
Tomatpuré
75 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1 g
Chiliflakes
1 st
Rödlök
120 g
Tärnad chorizo
(Innehåller: Mjölk)
40 g
Rucola
1 st
Zucchini
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
10 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
2 msk
Vatten till sås
2 tsk
Socker till sås
½ tsk
Salt till sås
1 msk
Olja till pizza
1 msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Under tiden, blanda tomatpuré, vatten, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Skär rödlök i tunna skivor.
Bre deg med tomatsås och toppa med gouda, chiliflakes, rödlök och chorizo.
Ringla olivolja längs kanten på pizzan.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Under tiden, skala zucchini i långa band med en potatisskalare.
Skölj rucola.
Blanda zucchini, rucola, solroskärnor, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
Lägg upp pizza på tallrikar och strö över finriven ost.
Servera med sallad.