Kryddig chorizo- och rödlökspizza
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig chorizo- och rödlökspizza

Kryddig chorizo- och rödlökspizza

med krispig zucchini- och rucolasallad

Chorizo är en perfekt pizzatopping för de som gillar lite hetta. Här kombinerar vi den med klassisk tomatsås, rödlök och gouda och serverar den nygräddade pizzan med en krispig sallad på rucola, zucchini och solroskärnor.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)

1 st

Tomatpuré

75 g

Riven gouda

(Innehåller: Mjölk)

1 g

Chiliflakes

1 st

Rödlök

120 g

Tärnad chorizo

(Innehåller: Mjölk)

40 g

Rucola

1 st

Zucchini

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)

10 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

Ingår inte i din leverans

2 msk

Vatten till sås

2 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till pizza

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4631 kJ
Energi (kcal)1107 kcal
Fett51.8 g
varav mättat16.5 g
Kolhydrater112.9 g
varav socker17.6 g
Protein48.1 g
Salt6.6 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Förbered pizzadeg
1

Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft). 

Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan tillagning.

Strö generöst med vetemjöl över köksbänken. 

Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.

Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.

Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.

TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.

Förbered topping
2

Under tiden, blanda tomatpuré, vatten, socker, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Skär rödlök i tunna skivor.

Grädda pizza
3

Bre deg med tomatsås och toppa med gouda, chiliflakes, rödlök och chorizo.

Ringla olivolja längs kanten på pizzan.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddad.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, skala zucchini i långa band med en potatisskalare.

Skölj rucola.

Blanda sallad
5

Blanda zucchini, rucola, solroskärnor, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Servera
6

Lägg upp pizza på tallrikar och strö över finriven ost.

Servera med sallad.