Kryddig chorizo- och rödlökspizza
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Kryddig chorizo- och rödlökspizza

med krispig zucchini- och rucolasallad

Chorizo är en perfekt pizzatopping för de som gillar lite hetta. Här kombinerar vi den med klassisk tomatsås, rödlök och gouda och serverar den nygräddade pizzan med en krispig sallad på rucola, zucchini och solroskärnor.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pizzadeg

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1 burk

Tomatpuré

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 g

Chiliflakes

1 st

Rödlök

120 g

Tärnad chorizo

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

40 g

Rucola

1 st

Zucchini

20 g

Solroskärnor

(Kan innehålla Nötter, Jordnötter, Sesam)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten till sås

1 tsk

Socker till sås

½ tsk

Salt till sås

1 msk

Olja till pizza

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6111 kJ
Energi (kcal)1461 kcal
Fett60 g
varav mättat18.8 g
Kolhydrater106.1 g
varav socker12.7 g
Protein55.1 g
Salt7.5 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

1

Värm ugnen till 250 °C/250 °C (varmluft).

Strö ett tunt lager mjöl över arbetsytan. Halvera pizzadeg. Rulla ut degklumpar med händerna eller en kavel och låt vila i minst 3 min.

TIPS: Ta ut pizzadegen från kylen minst 10 min innan du ska laga mat. Det är lättare att rulla ut degen när den nått rumstemperatur.

2

Under tiden, blanda tomatpuré, vatten, socker och salt och en nypa peppar i en liten skål.

Skär rödlök i tunna skivor.

Grovhacka chorizo i 1 cm stora bitar.

3

Efter 3 min, rulla ut pizzadeg till ca 12–15 cm i diameter.

Lägg försiktigt över pizzabottnar på en plåt med bakplåtspapper.

Bre med tomatsås och toppa med gouda, chiliflakes, rödlök och chorizo.

Ringla olivolja längs kanten på pizzan.

Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills brynt och genomstekt.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

4

Under tiden, skala zucchini i långa band med en potatisskalare.

Skölj rucola.

5

Blanda zucchini, rucola, solroskärnor, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

6

Lägg upp pizza på tallrikar och strö över finriven ost.

Servera med sallad.