Romescosås är en smakrik spansk sås med grillad paprika som passar bra till både kött och grönsaker. Vår förenklade version består av calabresepesto, valnötter och rökt paprikapulver och blir ett perfekt komplement till kvällens vitlöksstekta kyckling. Vi serverar kyckling och sås med oreganorostad potatis som vi vänder med färsk persilja och en tomatsallad med spenat.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
20 g
Valnötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)
1 st
Citron
2 st
Tomat
2 g
Rökt paprikapulver
½ st
Vitlöksklyfta
½ g
Torkad oregano
60 g
Calabresepesto
300 g
Kycklingbröstfilé
30 g
Spenat
500 g
Potatis
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller: Selleri, Senap)
1 portionspåse
Bladpersilja
½ tsk
Salt till potatis
¼ tsk
Salt till sås
1 msk
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till kött
½ msk
Olja till stekning
1 msk
Smör till stekning
¼ tsk
Salt till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, salt, oregano och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Finhacka.
Under tiden, blanda calabresepesto, salt, vatten, valnötter och rökt paprikapulver i en medelstor skål och ställ åt sidan.
Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.
Skär tomat i klyftor.
Halvera citron.
Skölj spenat.
Lägg din hand ovanpå kycklingbröstet och använd en vass kniv för att försiktigt skära det i två tunna filéer på långsidan på en separat skärbräda.
Krydda kyckling med salt och Hello Sunrise.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Tillsätt smör och vitlök till pannan. Stek i 1–2 min, tills väldoftande och kyckling är genomstekt.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, blanda tomat, citronsaft, spenat och salt i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Vänd potatis med persilja precis innan servering.
Lägg upp potatis och sallad på tallrikar.
Bre ut en klick romescosås på tallrikarna med baksidan av en sked.
Toppa med kyckling och sky från pannan.