Spanskinspirerad kyckling och romescosås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spanskinspirerad kyckling och romescosås

Spanskinspirerad kyckling och romescosås

med örtpotatis och tomatsallad

Romescosås är en smakrik spansk sås med grillad paprika som passar bra till både kött och grönsaker. Vår förenklade version består av calabresepesto, valnötter och rökt paprikapulver och blir ett perfekt komplement till kvällens vitlöksstekta kyckling. Vi serverar kyckling och sås med oreganorostad potatis som vi vänder med färsk persilja och en tomatsallad med spenat.

Taggar:
Under 650 kcal
Glutenfri
Allergener:
Nötter
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

20 g

Valnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Jordnötter)

1 st

Citron

2 st

Tomat

2 g

Rökt paprikapulver

½ st

Vitlöksklyfta

½ g

Torkad oregano

60 g

Calabresepesto

300 g

Kycklingbröstfilé

30 g

Spenat

500 g

Potatis

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller: Selleri, Senap)

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

¼ tsk

Salt till sås

1 msk

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till kött

½ msk

Olja till stekning

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Salt till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2718 kJ
Energi (kcal)650 kcal
Fett28 g
varav mättat9.7 g
Kolhydrater58.3 g
varav socker11 g
Protein45 g
Salt5.1 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt, oregano och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt

Gör romescosås
2

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta valnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Finhacka.

Under tiden, blanda calabresepesto, salt, vatten, valnötter och rökt paprikapulver i en medelstor skål och ställ åt sidan.

Finhacka persilja och finhacka eller pressa vitlök.

Förbered råvaror
3

Skär tomat i klyftor.

Halvera citron.

Skölj spenat.

Lägg din hand ovanpå kycklingbröstet och använd en vass kniv för att försiktigt skära det i två tunna filéer på långsidan på en separat skärbräda.

Krydda kyckling med salt och Hello Sunrise.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter att ha hanterat rå kyckling.

Stek kyckling
4

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Tillsätt smör och vitlök till pannan. Stek i 1–2 min, tills väldoftande och kyckling är genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda sallad
5

Under tiden, blanda tomat, citronsaft, spenat och salt i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Vänd potatis med persilja precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatis och sallad på tallrikar.

Bre ut en klick romescosås på tallrikarna med baksidan av en sked.

Toppa med kyckling och sky från pannan.