Skip to main content
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Spaghetti carbonara

Spaghetti carbonara

med krispig bacon och äppelsallad

Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Spaghetti carbonara är en uppskattad klassiker och den härliga pastan med bacon, grädde, svamp och äggula serveras med en supergod äppelsallad.

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Ägg
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Champinjoner

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

2 st

Vitlöksklyfta

180 g

Spaghetti

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

140 g

Bacon, tärnad

1 st

Äpple

1 st

Bladpersilja

100 g

Romansallad

Ingår inte i din leverans

½ dl

Sparat pastavatten

2 st

Ägg till sås

½ msk

Olja till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3994 kJ
Energi (kcal)954 kcal
Fett52.9 g
varav mättat27.6 g
Kolhydrater83.3 g
varav socker16.4 g
Protein38.4 g
Salt2.9 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Finhacka persilja.

Skär svamp i tunna skivor.

Ansa och grovhacka sallad.

Koka pasta
2

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek bacon och svamp
3

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.

Tillsätt svamp och vitlök och stek tills de har mjuknat, 5–6 min.

Sänk till medelvärme.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja vid behov innan du lägger i svampen.

Förbered sås
4

Separera äggula och äggvita.

Vispa ihop äggulor, matlagningsgrädde, finriven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en skål.

Krydda med en nypa peppar och ställ åt sidan.

TIPS: Såsen blir tjock och krämig när du bara använder äggulan.

Laga sås
5

Rör ner pasta, lite pastavatten och såsen i stekpannan.

Värm upp under omrörning i 2 min, tills pastan är täckt av sås.

Smaka av med en nypa salt och peppar och tillsätt en extra skvätt pastavatten vid behov.

Blanda äpple, sallad, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.

TIPS: Blanda ihop allt i en kastrull om stekpannan är för liten.

Servera
6

Lägg upp spaghetti carbonara och äppelsallad på tallrikar.

Garnera med persilja.