Detta är ett av våra mest älskade recept, och det är inte svårt att förstå varför. Spaghetti carbonara är en uppskattad klassiker och den härliga pastan med bacon, grädde, svamp och äggula serveras med en supergod äppelsallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
200 g
Champinjoner
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
2 st
Vitlöksklyfta
180 g
Spaghetti
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
20 g
Finriven ost
(Innehåller: Mjölk, Ägg)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
140 g
Bacon, tärnad
1 st
Äpple
1 st
Bladpersilja
100 g
Romansallad
½ dl
Sparat pastavatten
2 st
Ägg till sås
½ msk
Olja till sallad
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Finhacka eller pressa vitlök.
Halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.
Finhacka persilja.
Skär svamp i tunna skivor.
Ansa och grovhacka sallad.
Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon i 4–5 min, eller tills gyllene.
Tillsätt svamp och vitlök och stek tills de har mjuknat, 5–6 min.
Sänk till medelvärme.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja vid behov innan du lägger i svampen.
Separera äggula och äggvita.
Vispa ihop äggulor, matlagningsgrädde, finriven ost och grönsaksbuljong med en gaffel i en skål.
Krydda med en nypa peppar och ställ åt sidan.
TIPS: Såsen blir tjock och krämig när du bara använder äggulan.
Rör ner pasta, lite pastavatten och såsen i stekpannan.
Värm upp under omrörning i 2 min, tills pastan är täckt av sås.
Smaka av med en nypa salt och peppar och tillsätt en extra skvätt pastavatten vid behov.
Blanda äpple, sallad, olivolja och en nypa salt och peppar i en medelstor skål.
TIPS: Blanda ihop allt i en kastrull om stekpannan är för liten.
Lägg upp spaghetti carbonara och äppelsallad på tallrikar.
Garnera med persilja.