
Kvällens middag blir en färgstark bowl med en härlig blandning av smaker och konsistenser! Vi börjar med dillkryddad bulgur, rödbetsrelish och sallad och toppar med citronpepparstekta räkor, avokado och en smarrig senapsdressing.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
1 st
Avokado
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
1 portionspåse
Dill
20 g
Solroskärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 st
Rödbetor, förkokta
85 g
Bulgur
(Innehåller: Vete, Gluten)
12 ml
Balsamvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
60 g
Salladsmix
2 g
Citronpeppar
2.5 dl
Vatten till bulgur
¼ tsk
Salt till bulgur
¼ tsk
Salt till dressing
¼ tsk
Socker till relish
¼ tsk
Salt till relish
¼ tsk
Salt till räkor
1 msk
Smör till bulgur

Koka upp en kastrull med vatten.
Rör i bulgur och salt och sänk till medellåg värme. Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.
Under tiden, halvera citron.
Blanda senap, gräddfil, en skvätt citronsaft, salt och en nypa peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.

Skär rödbeta i 1 cm stora bitar.
Blanda rödbeta, balsamvinäger, socker, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.
Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 1 cm stora bitar.
Skölj salladsmix.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med citronpeppar och salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Riv dill i grova bitar.
Rör ner dill, solroskärnor och smör i bulgur.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Lägg upp bulgur, rödbetsrelish och salladsmix i skålar.
Toppa salladsmix med avokado och räkor.
Ringla över senapsdressing.