Den kulinariska resan går till Mexiko, och bjuder på texmex-inspirerad nötfärspasta med paprika, salladslök, tomater och mornaysås. Kvällens pasta är rörformad rigatoni, som är känd för att vara en riktig såstjuv. Vi blandar pasta med nötfärs, sås och grönsaker i stekpannan, och så är maten färdig.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
100 g
Mornaysås
(Innehåller: Mjölk)
195 g
Krossade tomater, vitlök & lök
225 g
Nötfärs
180 g
Rigatoni
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
5 g
Tex-Mex
½ g
Chiliflakes
1 st
Paprika
1 st
Salladslök
½ dl
Sparat pastavatten
½ msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”. Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp och ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. Ringla eventuellt lite olivolja över pastan, så att den inte klibbar ihop.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Skär paprika i 2 cm stora bitar.
Skär salladslök diagonalt i tunna skivor.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek färs, paprika, Tex-Mex och Ay Cajun-ba i 4–5 min, eller tills brynt.
VIKTIGT: Färsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.
Rör ner krossade tomater, mornaysås, salt och chiliflakes i pannan.
Sänk till medelvärme och sjud tills pastan har kokat färdigt.
Rör sedan ner pasta och sparat pastavatten i såsen.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Lägg upp pasta i skålar.
Garnera med salladslök och en nypa chiliflakes.