
Snabb, god och lättlagad är denna pasta med mexikanska influenser som vi är säkra på att hela familjen kommer att gilla! Vi vänder makaroner och vegofärs i en texmexkryddad, gräddig sås med majs och krossade tomater och toppar vår smarriga middag med salladslök och krossade tortillachips.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
180 g
Makaroner
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
1 st
Majs
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
195 g
Krossade tomater
1 st
Lök
1 st
Salladslök
37.5 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
½ g
Chiliflakes
1 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till vegoprotein
½ tsk
Socker till sås

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 3 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Under tiden, halvera och skär lök i tunna skivor.
Häll av majs.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs med lök och salt i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Tillsätt Ay Cajun-ba och Tex-Mex och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i krossade tomater, socker, majs, matlagningsgrädde och sparat kokvatten. Sjud i 2–3 min, tills något tjocknat.

Vänd ner pasta och ta av pannan från värme.
Skär salladslök i tunna skivor.
Använd en kavel för att försiktigt banka tortillachips till grova bitar i påsen.

Lägg upp pasta i djupa tallrikar.
Toppa med ostmix, salladslök, krossade tortillachips och chiliflakes.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.