Skip to main content
Snabb mexikansk vegofärsrigatoni
Snabb mexikansk vegofärsrigatoni

Snabb mexikansk vegofärsrigatoni

med cheddar och tortillachipskrisp

Snabb, god och lättlagad är denna pasta med mexikanska influenser som vi är säkra på att hela familjen kommer att gilla! Vi vänder rigatoni och vegofärs i en texmexkryddad, gräddig sås med majs och krossade tomater och toppar vår smarriga middag med salladslök och krossade tortillachips.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Korn
Soja
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Rigatoni

(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)

180 g

Vegofärs

(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)

1 st

Majs

5 g

Tex-Mex

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller: Sulfiter)

195 g

Krossade tomater, vitlök & lök

1 st

Lök

1 st

Salladslök

37.5 g

Tortillachips

(Kan innehålla spår av: Mjölk)

50 g

Cheddar-/goudamix, riven

(Innehåller: Mjölk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

1 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till vegoprotein

½ tsk

Socker till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4476 kJ
Energi (kcal)1070 kcal
Fett51.1 g
varav mättat24.7 g
Kolhydrater107.8 g
varav socker20.7 g
Kostfiber14.4 g
Protein41.5 g
Salt5 g
Potassium57.6 mg
Calcium8.8 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen. 

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek vegofärs
2

Under tiden, halvera och skär lök i tunna skivor.

Häll av majs.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek vegofärs med lök och salt i 4–5 min, eller tills lätt brynt.

Tillsätt Ay Cajun-ba och Tex-Mex och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Rör i krossade tomater, socker, majs, matlagningsgrädde och sparat kokvatten. Sjud i 2–3 min, tills något tjocknat.

Tillsätt pasta
3

Vänd ner pasta och ta av pannan från värme.

Skär salladslök i tunna skivor.

Använd en kavel för att försiktigt banka tortillachips till grova bitar i påsen.

Servera
4

Lägg upp pasta i djupa tallrikar.

Toppa med ostmix, salladslök, krossade tortillachips och chiliflakes.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.