Snabb, god och lättlagad är denna pasta med mexikanska influenser som vi är säkra på att hela familjen kommer att gilla! Vi vänder rigatoni och vegofärs i en texmexkryddad, gräddig sås med majs och krossade tomater och toppar vår smarriga middag med salladslök och krossade tortillachips.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
180 g
Rigatoni
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Soja, Senap)
180 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
1 st
Majs
5 g
Tex-Mex
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
195 g
Krossade tomater, vitlök & lök
1 st
Lök
1 st
Salladslök
37.5 g
Tortillachips
(Kan innehålla spår av: Mjölk)
50 g
Cheddar-/goudamix, riven
(Innehåller: Mjölk)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
½ g
Chiliflakes
1 dl
Sparat pastavatten
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till vegoprotein
½ tsk
Socker till sås
Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.
Koka pasta i 11–12 min, eller tills ”al dente”.
Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp. Ställ åt sidan.
Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.
TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.
Under tiden, halvera och skär lök i tunna skivor.
Häll av majs.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs med lök och salt i 4–5 min, eller tills lätt brynt.
Tillsätt Ay Cajun-ba och Tex-Mex och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Rör i krossade tomater, socker, majs, matlagningsgrädde och sparat kokvatten. Sjud i 2–3 min, tills något tjocknat.
Vänd ner pasta och ta av pannan från värme.
Skär salladslök i tunna skivor.
Använd en kavel för att försiktigt banka tortillachips till grova bitar i påsen.
Lägg upp pasta i djupa tallrikar.
Toppa med ostmix, salladslök, krossade tortillachips och chiliflakes.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.