
Recept på snabba och enkla vardagsmiddagar kan vi aldrig få nog av. Här kommer en jättegod kycklingrätt som garanterat faller både stora och små i smaken! Med förkokt potatis lagar vi ett krämigt mos på bara några minuter och bryner samtidigt kyckling i stekpannan. Kycklingen får sedan sjuda i en gräddig gräslökssås medan vi gör en sallad med rucola och päron. Och vips, så var middagen färdig!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
280 g
Kycklinginnerfilé
1 st
Potatis, tärnad och förkokt
4 g
Kycklingbuljong
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Päron
40 g
Rucola
1 portionspåse
Gräslök
½ dl
Vatten (steg 1)
3 msk
Mjölk (steg 1)
1 tsk
Salt (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ dl
Vatten (steg 3)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Olivolja (steg 3)

Tillsätt potatis, mjölk [3 msk | 6 msk], vatten [1/2 dl | 1 dl] och salt [1 tsk | 2 tsk] i en medelstor kastrull. Koka på medelvärme i 5 min.
Mosa potatis tills len och ställ kastrullen åt sidan under lock.
TIPS: Tillsätt en extra skvätt smör om moset verkar torrt.

Finhacka gräslök. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk]. Stek i 3–4 min per sida, eller tills brynt och genomstekt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Sänk till medelvärme och tillsätt kycklingbuljong, vatten [1/2 dl | 1 dl], matlagningsgrädde och gräslök till stekpannan. Sjud i 1–2 min, tills genomvarmt.
Skölj rucola. Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor. Blanda rucola, päron, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en stor skål precis före servering.

Lägg upp kyckling, potatismos och sallad på tallrikar.
Toppa kyckling med resterande sås.