Skip to main content
Shawarma på vegostrimlor och zucchini

Shawarma på vegostrimlor och zucchini

med harissapotatis och koriandersås

Shawarma är en snabbmatsklassiker som går lika bra att göra hemma i ditt eget kök! Kvällens gröna variant på vegostrimlor och zucchini serveras med klyftpotatis i varma pitabröd med tomat, syltad lök och en smakrik yoghurtsås med koriander och vitlök.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Allergener:
Soja
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Harissakrydda

500 g

Potatis

1 st

Lök

1 st

Citrusfrukt

1 st

Zucchini

1 st

Tomat

200 g

Veganska strimlor

(Innehåller: Soja Kan innehålla spår av: Ägg)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Koriander

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till vegoprotein

¼ tsk

Salt till grönsaker

Näringsvärden

Energi (kJ)2523 kJ
Energi (kcal)603 kcal
Fett12 g
varav mättat3.7 g
Kolhydrater99.1 g
varav socker14 g
Kostfiber10.9 g
Protein23.6 g
Salt5.7 g
Trans Fat0.1 g
Potassium1417.5 mg
Calcium19.8 mg
Iron0.4 mg

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, hälften av harissakryddan, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Sylta lök
2

Under tiden, halvera och skär lök i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Blanda en generös skvätt citrussaft, socker och salt i en liten skål.

Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lag innan servering.

Blanda sås
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka koriander.

Blanda yoghurt, vitlök, koriander, resterande harissakrydda, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Stek vegostrimlor
4

Skär zucchini i 1/2 cm tunna skivor.

Grovhacka tomat.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek vegostrimlor med Jorden Runt, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Lägg över på en tallrik och håll varmt.

Stek zucchini med salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills mjuk.

Värm pitabröd
5

Under tiden, håll pitabröd under vattenkranen i 1 sekund.

Placera dem direkt på ugnsgallret och rosta i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Halvera pitabröd och öppna försiktigt upp dem som fickor.

Servera
6

Fyll pitahalvor med vegostrimlor, sås, zucchini, tomat och syltad lök.

Lägg upp pitahalvor, potatis och resterande grönsaker i djupa tallrikar.

Ringla resterande sås över potatis.

Denna veckas HelloFresh-recept du måste prova