Shawarma på vegostrimlor och zucchini
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Shawarma på vegostrimlor och zucchini

Shawarma på vegostrimlor och zucchini

med harissapotatis och koriandersås

Shawarma är en snabbmatsklassiker som går lika bra att göra hemma i ditt eget kök! Kvällens gröna variant på vegostrimlor och zucchini serveras med klyftpotatis i varma pitabröd med tomat, syltad rödlök och en smakrik yoghurtsås med koriander och vitlök.

Allergener:
Soja
Vete
Gluten
Senap
Havre
Ägg
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Harissakrydda

500 g

Potatis

1 st

Rödlök

1 st

Citron

1 st

Zucchini

1 st

Tomat

200 g

Vegansk kebab

(Innehåller: Soja, Vete, Gluten, Senap, Havre)

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

2 st

Pitabröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

½ st

Vitlöksklyfta

1 st

Koriander

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

¼ tsk

Salt till vegoprotein

¼ tsk

Salt till sås

¼ tsk

Salt till grönsaker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2900 kJ
Energi (kcal)693 kcal
Fett18.5 g
varav mättat51.6 g
Kolhydrater98.6 g
varav socker14.3 g
Protein31.6 g
Salt6.3 g

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, hälften av harissakryddan, salt och en nypa peppar. 

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Sylta rödlök
2

Under tiden, halvera och skär rödlök i tunna skivor.

Halvera citron.

Blanda en generös skvätt citronsaft, socker och salt i en liten skål.

Vänd rödlök i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lag innan servering.

Blanda sås
3

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka koriander.

Blanda yoghurt, vitlök, koriander, resterande harissakrydda, salt och en nypa peppar i en liten skål.

Stek vegokebab
4

Skär zucchini i 1/2 cm tunna skivor.

Grovhacka tomat.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek vegokebab med Jorden Runt, salt och en nypa peppar i 3–4 min, eller tills brynt. Lägg över på en tallrik och håll varmt.

Stek zucchini med salt och en nypa peppar i 2–3 min, eller tills mjuk.

Värm pitabröd
5

Under tiden, håll pitabröd under vattenkranen i 1 sekund.

Placera dem direkt på ugnsgallret och rosta i 2–3 min, eller tills uppvärmda.

Halvera pitabröd och öppna försiktigt upp dem som fickor.

Servera
6

Fyll pitahalvor med vegokebab, sås, zucchini, tomat och syltad rödlök.

Lägg upp pitahalvor, potatis och resterande grönsaker i djupa tallrikar.

Ringla resterande sås över potatis.