Skip to main content
Sesampanerad öring och teriyakisås
Sesampanerad öring och teriyakisås

Sesampanerad öring och teriyakisås

med vitlöksrostad broccoli och basmatiris

Att laga fisk behöver inte alls vara svårt och komplicerat – kvällens goda middag går snabbt och lätt att svänga ihop och bjuder på en härlig symfoni av asiatiska smaker. Vi serverar den sesampanerade öringen med vitlöksrostad broccoli, basmatiris och en ljuvlig teriyakisås.

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Laga mig först
Nyttig
Proteinrik
Allergener:
Fisk
Gluten
Vete
Soja
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Öring

(Innehåller: Fisk)

1 st

Lime

75 g

Teriyakisås

(Innehåller: Gluten, Vete, Soja)

250 g

Broccoli

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

2 tsk

Ingefära

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

75 g

Strimlad salladsmix

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till fisk

½ msk

Olja till stekning

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2854 kJ
Energi (kcal)682 kcal
Fett21.4 g
varav mättat1.3 g
Kolhydrater84.8 g
varav socker13.1 g
Kostfiber7.2 g
Protein38.2 g
Salt4.8 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min. 

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min. 

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

2

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar. 

Placera broccoli på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar. 

TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.

3

Placera sesamfrön på en tallrik. 

Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Vänd fisk i sesamfrön tills den är täckt på alla sidor.

Placera den på andra sidan av bakplåten och ringla över en skvätt olivolja.

Tillaga fisk och broccoli i ugnen i 10–12 min, tills fisken är genomstekt och broccolin mjuk. 

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.

4

Under tiden, riv ingefära (oskalad) fint).

Skär lime i klyftor.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.

Fräs ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande. Tillsätt teriyakisås, en skvätt limesaft och vatten.

Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt. Håll varmt tills servering.

5

Finhacka eller pressa vitlök.

Vänd broccoli med vitlök när det återstår 5 min av tillagningstiden. Rosta resterande tid.

Vänd färdig broccoli med kålmix.

6

Lägg upp ris, fisk, broccoli och kål på tallrikar.

Skeda teriyakisås över fisk och servera med resterande limeklyftor att pressa över fisken.