Att laga fisk behöver inte alls vara svårt och komplicerat – kvällens goda middag går snabbt och lätt att svänga ihop och bjuder på en härlig symfoni av asiatiska smaker. Vi serverar den sesampanerade öringen med vitlöksrostad broccoli, basmatiris och en ljuvlig teriyakisås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
300 g
Öring
(Innehåller: Fisk)
1 st
Citrusfrukt
75 g
Teriyakisås
(Innehåller: Soja, Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
250 g
Broccoli
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
2 tsk
Ingefära
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)
75 g
Strimlad salladsmix
150 g
Kungsräkor
(Innehåller: Kräftdjur)
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till fisk
½ msk
Olja till stekning
½ dl
Vatten till sås
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt räkor och krydda med salt. Stek i 1–2 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Placera broccoli på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.
TIPS: Använd flera plåtar om det blir för trångt.
Placera sesamfrön på en tallrik.
Torka fisk med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd fisk i sesamfrön tills den är täckt på alla sidor.
Placera den på andra sidan av bakplåten och ringla över en skvätt olivolja.
Tillaga fisk och broccoli i ugnen i 10–12 min, tills fisken är genomstekt och broccolin mjuk.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är ogenomskinligt och lätt faller isär.
Under tiden, riv ingefära (oskalad) fint).
Skär citrusfrukt i klyftor.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme.
Fräs ingefära i 30 sek, eller tills väldoftande. Tillsätt teriyakisås, en skvätt citrusfruktsaft och vatten.
Sjud i 1–2 min, eller tills genomvarmt. Håll varmt tills servering.
Finhacka eller pressa vitlök.
Vänd broccoli med vitlök när det återstår 5 min av tillagningstiden. Rosta resterande tid.
Vänd färdig broccoli med kålmix.
Lägg upp ris, broccoli, räkor och fisk på tallrikar.
Skeda teriyakisås över fisk och servera med resterande citrusfruktklyftor att pressa över fisken.