Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Vår goda rostade blomkål passar utmärkt som tillbehör till de flesta asiatiska rätter. Marinaden med vår egen kryddblandning Ga-Laksa, BBQ-sås och panko gör den både krispig och härligt ”sticky” och vi toppar med salladslök och rostade sesamfrön som pricken över i.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
550 g
Blomkål
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
150 g
Koreansk BBQ-sås
(Innehåller Soja, Sesam)
1 st
Salladslök
4 g
Ga-Laksa
10 g
Sesamfrön
(Innehåller Sesam Kan innehålla Nötter, Jordnötter)
4 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
½ dl
Vatten till panering
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär blomkål i 2 cm stora buketter.
Blanda mjöl, Ga-Laksa, salt och vatten till en tjock smet i en stor skål.
Vänd blomkål i smeten, tillsätt panko och vänd runt igen.
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt och ringla en skvätt olivolja direkt på bakplåtspappret.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till smeten om den verkar för tjock.
Placera blomkål på plåten med bakplåtspapper och ringla över en till skvätt olivolja.
Rosta i ugnen i 18–20 min, eller tills gyllene. Vänd blomkålen efter halva tiden.
Ta ut blomkål ur ugnen, ringla över BBQ-sås och vänd runt.
Rosta i ytterligare 4–5 min.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Servera blomkål i en skål och toppa med sesamfrön och salladslök.