topBanner
Ravioli

Ravioli

med ricotta, pesto och rostade grönsaker

Att få till en riktigt god sås till ravioli är inte alls svårt; på ynka 25 minuter komponerar du ihop denna smaksensation genom enkla tekniker och endast 9 ingredienser. Börja med att ge grönsaker din fulla uppmärksamhet och koncentrera dess smaker i ugnen. Koka en ljuvligt smakrik sås på ricotta, vitlök och pesto som gifter sig perfekt med ravioli, spenat och grönsakerna. Lyft smakerna ytterligare med salt och peppar, och voila, framför dig har du en pastarätt som får dig att bli salig.

Taggar:VegetariskUnder 600 kcal
Allergener:mjölksulfiterägggluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

Pesto, grön

(Innehållermjölk, sulfiter)

250 g

Ravioli med ricotta och spenat

(Innehållermjölk, ägg, gluten)

1 st

Rödlök

100 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

1 påse

Spenat

1 st

Tomat

1 st

Röd paprika

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

75 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2186 kJ
Energi (kcal)523 kcal
Fett26 g
varav mättat5 g
Kolhydrater49 g
varav socker11 g
Protein22 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Kärna ur och skär paprika i 2 cm breda bitar. Skär rödlök i 2 cm breda klyftor. Skär tomat i tunna klyftor. Lägg grönsakerna på en plåt med bakplåtspapper och blanda dem med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 15-20 min tills mjuka.

2

Medan grönsakerna är i ugnen, finhacka (eller pressa) vitlök. Grovhacka spenat.

3

När det återstår 10 min av grönsakernas tillagningstid i ugnen, koka upp en stor kastrull med lättsaltat vatten*. Koka ravioli i 3-4 min eller tills den är al dente. Spara lite pastavatten* [75 ml, 2 pers | 150 ml, 4 pers] till såsen och häll av resten. Lägg tillbaka pastan i kastrullen och ringla över lite olivolja*.

4

Medan raviolin kokar, blanda ricotta, pesto och vitlök i en bunke. Krydda generöst med svartpeppar* och en nypa salt*. Tillsätt pastavattnet* och blanda väl till en sås.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt såsen och värm upp under omrörning. Rör därefter i ravioli, rostade grönsaker och spenat (spara lite till garnering). Krydda med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela ravioli, rostade grönsaker och ricotta- och pestosås mellan era tallrikar. Garnera med resterande spenat.