Ras el hanout-kryddat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Ras el hanout-kryddat fläskkött

Ras el hanout-kryddat fläskkött

med matig couscoussallad och frisk dillyoghurt

Ikväll går den kulinariska resan till Marocko. Ras el hanout är en känd marockansk kryddblanding, vår egen variant kallar vi för Saha-Ras. Vi marinerar fläskkött och steker det sen till perfektion. Ett underbart tillbehör är en matig couscoussallad med morot, spenat och tomat, och en härligt frisk dillyoghurt.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Allergener:
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

4

Kycklingbuljong

100

Fullkornscouscous

(Innehåller Gluten)

2

Morot

2

Tomat

1

Dill

1

Ekologisk citron

4

Saha-Ras

250

Skivad fläskkotlett

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

60

Spenat

Ingår inte i din leverans

2

Olivolja (steg 2)

2.5

Vatten (steg 1)

¼

Socker (steg 2)

¼

Salt (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)617 kcal
Energi (kJ)2583 kJ
Fett28.32 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater50.36 g
varav socker14.7 g
Protein36.69 g
Salt2 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Laga couscous
1

Koka upp vatten* [2½ dl | 5 dl] och kycklingbuljong i en mellanstor kastrull. Tillsätt couscous och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

Marinera fläskkotlett
2

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Riv morot (oskalad) grovt. Skär citron i klyftor. Finhacka dill. Blanda fläskkotlett, olivolja* [2 msk | 4 msk], Saha-Ras, socker* [¼ tsk | ½ tsk], en nypa salt* och peppar* i en skål.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek fläskkotlett (inklusive all marinad) i 30 sek-1 min på varje sida, eller tills genomstekt.

Blanda dillyoghurt
4

Blanda dill, yoghurt, en nypa salt* och peppar* i en liten skål. 

Blanda couscoussallad
5

Skölj spenat. Blanda couscous, morot, spenat, tomat, en generös skvätt citronjuice, en generös nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt lite olivolja*. Skiva kött tunt.

Servera
6

Lägg upp couscoussallad och kött i skålar. Toppa med en klick dillyoghurt. Servera med resterande citronklyftor och pressa över lite citronjuice.