Ikväll går den kulinariska resan till Marocko. Ras el hanout är en känd marockansk kryddblanding, vår egen variant kallar vi för Saha-Ras. Vi marinerar fläskkött och steker det sen till perfektion. Ett underbart tillbehör är en matig couscoussallad med morot, spenat och tomat, och en härligt frisk dillyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
4 g
Kycklingbuljong
100 g
Fullkornscouscous
(InnehållerGluten)2 st
Morot
2 st
Tomat
1 portionspåse
Dill
1 st
Ekologisk citron
4 g
Saha-Ras
250 g
Fläskkotlett, skivad
75 g
Yoghurt
(InnehållerMjölk)60 g
Spenat
2 msk
Olivolja (steg 2)
2.5 dl
Vatten (steg 1)
¼ tsk
Socker (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 1)
Koka upp vatten* [2½ dl | 5 dl] och kycklingbuljong i en mellanstor kastrull. Tillsätt couscous och salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.
Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Riv morot (oskalad) grovt. Skär citron i klyftor. Finhacka dill. Blanda fläskkotlett, olivolja* [2 msk | 4 msk], Saha-Ras, socker* [¼ tsk | ½ tsk], en nypa salt* och peppar* i en skål.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek fläskkotlett (inklusive all marinad) i 30 sek-1 min på varje sida, eller tills genomstekt.
Blanda dill, yoghurt, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.
Skölj spenat. Blanda couscous, morot, spenat, tomat, en generös skvätt citronjuice, en generös nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt lite olivolja*. Skiva kött tunt.
Lägg upp couscoussallad och kött i skålar. Toppa med en klick dillyoghurt. Servera med resterande citronklyftor och pressa över lite citronjuice.