HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRas El Hanout Kryddat Fläskkött
topBanner
Ras el hanout-kryddat fläskkött

Ras el hanout-kryddat fläskkött

med matig couscoussallad och frisk dillyoghurt

Ikväll går den kulinariska resan till Marocko. Ras el hanout är en känd marockansk kryddblanding, vår egen variant kallar vi för Saha-Ras. Vi marinerar fläskkött och steker det sen till perfektion. Ett underbart tillbehör är en matig couscoussallad med morot, spenat och tomat, och en härligt frisk dillyoghurt.

Taggar:SnabbUnder 650 kcal
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Kycklingbuljong

100 g

Fullkornscouscous

(Innehållergluten)

2 st

Morot

2 st

Tomat

1 portionspåse

Dill

1 st

Ekologisk citron

4 g

Saha-Ras

250 g

Fläskkotlett, skivad

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

60 g

Spenat

Ingår inte i din leverans

2 msk

Olivolja* (steg 2)

2.5 dl

Vatten* (steg 1)

¼ tsk

Socker* (steg 2)

¼ tsk

Salt* (steg 1)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2582.7466 kJ
Energi (kcal)617.2913 kcal
Fett28.324 g
varav mättat8.2 g
Kolhydrater50.3592 g
varav socker14.7 g
Protein36.692 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Rivjärn
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten* [2 ½ dl | 5 dl] och kycklingbuljong i en mellanstor kastrull. Tillsätt couscous och blanda väl. Ta av från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Rör om med en gaffel.

2

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Riv morot (oskalad) grovt. Skär citron i klyftor. Finhacka dill. Blanda fläskkotlett, olivolja* [2 msk | 4 msk], Saha-Ras, socker* [¼ tsk | ½ tsk], och en nypa salt* och peppar* i en skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Stek fläskkotlett (inklusive all marinad) i 1-2 min på varje sida, eller tills genomstekt. TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

4

Blanda dill, yoghurt och en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

5

Blanda couscous, morot, spenat, tomat, en generös skvätt citronjuice, och en generös nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt eventuellt lite olivolja*.

6

Skär kött i tunna skivor. Lägg upp couscoussallad i skålar, och toppa med kött. Servera en klick dillyoghurt i varje skål. Servera resterande citronklyftor vid sidan av och pressa över citronjuice.