HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Europeisk recept
Kycklingbullar med dukkah

Kycklingbullar med dukkah

rostade grönsaker och senapsdressing

Barnvänlig

Packa dromedaren och ge dig iväg på en väldoftande vandring i en bergsöken av rostad sötpotatis och zucchini. Färdas genom dukkahs mystiska nejder, hela vägen fram till de runda kycklingbullarna som reser sig från tallriken likt trubbiga pyramider. Toppa med senapsdressing och krispiga pumpafrön.

Allergener:nöttersellerisesamjordnöttersenapsulfiterglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 st

Rödlök

1 st

Zucchini

1 påse

Bladpersilja

15 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

25 g

Senap

(Innehållersenap)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

250 g

Kycklingfärs

20 g

Pumpafrön

25 g

Havregryn

(Innehållergluten)

1 st

Vitlöksklyfta

25 g

Majonnäs

(Innehållersenap, ägg)

1 st

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2883 kJ
Energi (kcal)689 kcal
Fett30 g
varav mättat7 g
Kolhydrater59 g
varav socker10 g
Kostfiber9 g
Protein42 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion. Skär sötpotatis och rödlök i 2 cm breda klyftor.

Tärna zucchini i 1 cm stora bitar.

Kärna ur och skiva paprika.

Grovhacka persilja.

Finhacka vitlök.

2

Fördela sötpotatis, lök, zucchini och paprika på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja, krydda med salt och peppar* och blanda runt.

Rosta överst i ugnen tills grönsakerna är mjuka, 25-30 min.

3

Blanda kycklingfärs, dukkah, vitlök, ägg*, havregryn, hälften av persiljan och hälften av senapen i en bunke.

Krydda med en nypa salt och peppar och arbeta in smakerna i färsen.

4

Rulla ca 1 msk av färsen till en köttbulle och placera den på en plåt med bakplåtspapper.

Fortsätt med resten av färsen, räkna med ca 5 kycklingbullar per person.

Tillaga i ugnen i 10-15 min.

VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme.

Tillsätt pumpakärnorna, krydda med en nypa salt* och rosta i 2-3 min (se upp, oljan kan skvätta).

Blanda majonnäs, balsamvinäger, resterande senap, en nypa salt och peppar i en skål.

6

Fördela kycklingbullarna och rostade grönsakerna mellan era tallrikar.

Strö över de rostade pumpakärnorna och servera med senapsdressingen vid sidan av.

Smaklig måltid!