HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Nordisk recept
Kycklingbullar med dukkah

Kycklingbullar med dukkah

rostade grönsaker och senapsdressing

Barnvänlig
star version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 iconstar version 2 icon

Packa dromedaren och ge dig iväg på en väldoftande vandring i en bergsöken av rostad sötpotatis och zucchini. Färdas genom dukkahs mystiska nejder, hela vägen fram till de runda kycklingbullarna som reser sig från tallriken likt trubbiga pyramider. Toppa med senapsdressing och krispiga pumpafrön.

Allergener:nöttersellerisesamjordnötteräggglutensenapsulfiter
Tillagningstid40 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

450 g

Sötpotatis

1 st

Rödlök

220 g

Zucchini

1 påse

Bladpersilja

250 g

Kycklingfärs

4 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

1 st

Vitlöksklyfta

25 g

Havregryn

(Innehållergluten)

25 g

Senap

(Innehållersenap)

20 g

Pumpafrön

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg

(Innehållerägg)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2686 kJ
Energi (kcal)642 kcal
Fett28 g
varav mättat6 g
Kolhydrater55 g
varav socker7 g
Kostfiber7 g
Protein40 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C varmluftsfunktion.

Skala och tärna sötpotatis i 1-2 cm stora bitar. Dela rödlök i klyftor. Skär zucchini i 1 cm stora bitar.

Grovhacka persilja. Finhacka vitlök.

Rosta grönsaker
Rosta grönsaker
2

Lägg sötpotatis, lök och zucchini på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja och krydda med salt och peppar*.

Blanda, och rosta överst i ugnen tills grönsakerna är mjuka och något karamelliserade, ca 30 min.

Blanda köttfärs
Blanda köttfärs
3

Blanda kycklingfärs, dukkah, hälften av persiljan, hälften av senapen, vitlök, ägg och havregryn ordentligt i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar*.

Tillaga köttbullar
Tillaga köttbullar
4

Ta 1 msk av kycklingfärsen och rulla till en köttbulle. Fortsätt med all färs och placera kycklingbullarna på en plåt med bakplåtspapper. Färsen räcker till ca 5 kycklingbullar per person.

Sätt in plåten i ugnen i 20-25 min.

VIKTIGT: Kycklingbullarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Rosta pumpakärnor
Rosta pumpakärnor
5

Hetta upp en skvätt olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt pumpafrön och blanda så de täcks helt av oljan. Strö över en nypa salt* och rosta i 2-3 min tills fröna blivit krispiga.

Blanda balsamvinäger, majonnäs och resten av senapen i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Tips: Notera att pumpafröna kan poppa och oljan* skvätta, så var aktsam.

Servera
Servera
6

Fördela de rostade grönsakerna på era tallrikar tillsammans med kycklingbullarna. Strö över pumpafrön och servera med senapsdressingen vid sidan av.

Smaklig måltid!