HelloFresh
Pytt i panna

Pytt i panna

med rödbetor, äpple och hempicklad rödlök

Barnvänlig

Svensk husmanskost är alltid ett säkert kort när det ska serveras middag till familjens medlemmar. Här kommer en snabb och spännande variant av pytt i panna som vår kock Sara pimpat med syrligt äpple, ugnsrostade potatis och rödbetor som steks i ketchupsås, och picklad lök. Rätten serveras med klassiska tillbehör som smarriga korvbitar i lagom munsbitstorlek och stekt ägg.

Allergener:glutensojaägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

2 st

Rödbeta

1 st

Lök

1 st

Rödlök

25 ml

Vitvinsvinäger

1 påse

Bladpersilja

½ paket

Korv, gris/nötkött

1 st

Äpple

1 msk

Sojasås

(Innehållergluten, soja)

50 g

Ketchup

Ingår inte i din leverans

½ dl

Vatten*

1 msk

Socker*

½ tsk

Salt*

2 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3307 kJ
Energi (kcal)791 kcal
Fett33 g
varav mättat13 g
Kolhydrater93 g
varav socker37 g
Kostfiber9 g
Protein25 g
Salt6 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft.

Skär potatis och rödbetor (båda oskalade) i 2 cm stora bitar.

Finhacka lök.

2

Placera potatis, rödbetsbitar och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja, krydda med salt och peppar*.

Blanda så att grönsakerna täcks.Rosta i ugnen 20-25 min, eller tills de är gyllene.

3

Skiva rödlök tunt. Blanda vitvinsvinäger, vatten, socker och salt* (se mängd i ingredienslistan) i en skål. Rör om och lägg rödlöken i lagen.

Grovhacka persilja.

Skär korv i 1 cm tjocka halvmånar.

Tärna äpple i 1 cm stora bitar.

Blanda ketchup med sojasås [1/2 paket, 2 pers] i en skål.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek korv- och äppelbitar när det återstår 8-10 min kvar av rotfrukternas tillagningstid.

Väl färdigrostade, tillsätt rotfrukterna till pannan tillsammans med ketchupsåsen och hälften av persiljan. Blanda runt och ställ åt sidan.

5

Hetta upp en skvätt olivolja i en ny stekpanna på medelvärme.Stek äggen på ena sidan i 5-6 min tills vitan stelnat, men gulan är lös inuti - sunny side up. Smaksätt med en nypa salt och peppar.

6

Häll av lagen från rödlöken.

Fördela pytt i pannan mellan era tallrikar och toppa med enkelstekt ägg och picklad rödlök.

Garnera med persilja och krydda en sista vända med en nypa salt och peppar.