topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pytt i panna

Pytt i panna

med rödbetor, äpple och hempicklad rödlök

Svensk husmanskost är alltid ett säkert kort när det ska serveras middag till familjens medlemmar. Här kommer en snabb och spännande variant av pyttipanna som vår kock Sara pimpat med syrligt äpple, ugnsrostade potatis och rödbetor som steks i ketchupsås, och picklad lök. Rätten serveras med klassiska tillbehör som smarriga korvbitar i lagom munsbitstorlek och stekt ägg.

Allergener:
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Vitvinsvinäger

12.5

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

500

Potatis

250

Korv

50

Ketchup

1

Lök

1

Bladpersilja

1

Äpple

1

Rödlök

2

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

2

Ägg

½

Salt

3

Socker

½

Vatten

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)139 kcal
Energi (kJ)581 kJ
Fett4.71 g
varav mättat1.4 g
Kolhydrater15.88 g
varav socker13.6 g
Protein6.84 g
Salt2.7 g

Instruktioner

Förbered rotfrukter
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär potatis och rödbetor (båda oskalade) i 2 cm stora bitar. Finhacka lök.

Rosta rotfrukter
2

Placera potatis, rödbetsbitar och lök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, krydda med salt* och peppar*. Blanda så att grönsakerna täcks. Rosta i ugnen 20-25 min, eller tills de är gyllene.

Pickla rödlök
3

Skiva rödlök tunt. Blanda vitvinsvinäger, vatten*, socker* och salt* (se mängd i ingredienslistan) i en skål. Rör om och lägg rödlöken i lagen. Grovhacka persilja. Skär korv i 1 cm tjocka halvmånar. Tärna äpple i 1 cm stora bitar. Blanda ketchup med sojasås [1/2 paket, 2 pers] i en skål.

Stek pytt i panna
4

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek korv- och äppelbitar när det återstår 8-10 min kvar av rotfrukternas tillagningstid. Väl färdigrostade, tillsätt rotfrukterna till pannan tillsammans med ketchupsåsen och hälften av persiljan. Blanda runt och ställ åt sidan.

Stek ägg
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en ny stekpanna på medelvärme. Stek äggen* på ena sidan i 5-6 min tills vitan stelnat, men gulan är lös inuti - sunny side up. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Häll av lagen från rödlöken. Fördela pytt i pannan mellan era tallrikar och toppa med enkelstekt ägg och picklad rödlök. Garnera med persilja och krydda en sista vända med en nypa salt* och peppar*.