
Poké bowl är en rätt som har blivit omåttlig populär de senaste åren, och vi förstår varför! Den klassiska versionen har sitt ursprung i Hawaii, består av en bas av ris och toppas med rå fisk. I vår variant använder vi jasminris och kallrökt lax och toppar även vår bowl med en het och färgglad mangosalsa med chiliflakes, gurka, jordnötter och limesaft, skivad avokado och srirachamajonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1 st
Citrusfrukt
150 g
Jasminris
1 st
Avokado
20 g
Saltade jordnötter
(Innehåller: Jordnötter Kan innehålla spår av: Sesam, Nötter)
1 st
Gurka
50 g
Vegansk srirachamajonnäs
100 g
Kallrökt lax
(Innehåller: Fisk)
½ g
Chiliflakes
½ st
Mango
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till salsa

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte.

Skala och skär mango i tre delar längs med kärnan i mitten.
Tärna i 2 cm stora bitar.

Grovhacka gurka.
Halvera lime.

Blanda mango, gurka, jordnötter, chiliflakes, limesaft och salt i en stor skål.
Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked, och skär i tunna skivor.
Krydda med en nypa salt.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med mangosalsa, avokado och kallrökt lax.
Servera med en klick srirachamajonnäs.