Skip to main content
Pärlcouscous- och räkbowl
Pärlcouscous- och räkbowl

Pärlcouscous- och räkbowl

med avokado och koriandervinägrett

4.3
(220)

Kvällens middag blir en god och lättlagad bowl med massor av smarriga ingredienser. Vi börjar med fluffig pärlcouscous som får smak av en härlig vinägrett med chili och koriander och toppar med vitlöksstekta räkor med texmexkryddor. Avokado och tunt skivad zucchini vänd i citron och olivolja fulländar vår bowl, som är färdig på under en halvtimme.

Taggar:
Snabb
Under 650 kcal
Laga mig först
Allergener:
Kräftdjur
Vete
Gluten
Sulfiter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Räkor

(Innehåller: Kräftdjur)

1 st

Citron

1 st

Avokado

5 g

Tex-Mex

1 st

Zucchini

170 g

Pärlcouscous

(Innehåller: Vete, Gluten)

1 portionspåse

Koriander

30 g

Spenat

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Röd chili

6 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 4)

¼ tsk

Socker (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden

Energi (kJ)2569 kJ
Energi (kcal)614 kcal
Fett22.5 g
varav mättat4.5 g
Kolhydrater71.1 g
varav socker9.9 g
Kostfiber10.4 g
Protein23.3 g
Kolesterol78 mg
Salt4.8 g
Potassium42.8 mg
Calcium20.6 mg
Iron0.2 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pärlcouscous
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [4 dl | 8 dl] och salt [1/2 tsk | 1 tsk].

Tillsätt pärlcouscous, sänk till medellåg värme och sjud i 12–15 min, eller tills ”al dente”. Häll av vattnet.

Förbered råvaror
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Halvera citron.

Havera, kärna ur och finhacka chili [1/2 st, 2P].

Skala zucchini i långa band med en potatisskalare.

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur med en sked och skär i tunna skivor.

Blanda sallad
3

Blanda olivolja [1 msk | 2 msk], citronsaft [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en medelstor skål. Vänd ner zucchini och ställ åt sidan.

Finhacka korianderblad.

Gör vinägrett
4

Blanda chili, koriander, vitvinsvinäger [1/2 paket, 2P], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en liten skål.

Skölj spenat.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Stek räkor
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Tillsätt räkor och vitlök och krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Tex-Mex.

Stek i 1–2 min per sida, eller tills räkor är gyllene och genomstekta.

Rör ner vinägrett och spenat i couscous precis innan servering.

TIPS: Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp pärlcouscous på tallrikar och toppa med zucchinisallad, avokado och räkor.