Paprikakryddat fläskkött
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Paprikakryddat fläskkött

Paprikakryddat fläskkött

med ugnsbakat äpple och brysselkål

Ikväll frestar vi med paprikakryddat fläskkött med ugnsbakat äpple och brysselkål. Vi kryddar fläskkött med vår kryddblandning Mamas favorit och steker det sen till perfektion. Samtidigt bakar vi potatis, äpple och brysselkål. Vi serverar härligheterna med en fräsch kålsalat med tranbär och vitlöksdressing.

Taggar:
Enkel
Under 650 kcal
Glutenfri
Barnvänlig
Proteinrik
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Potatis

4 g

Mamas Favorit

(Innehåller Ägg)

150 g

Brysselkål

1 st

Äpple

300 g

Fläskkotlett hel

150 g

Kålmix

(Kan innehålla Selleri)

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vatten (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)614 kcal
Energi (kJ)2571 kJ
Fett28.16 g
varav mättat5.5 g
Kolhydrater51.62 g
varav socker22.3 g
Protein39.09 g
Salt0.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis 
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, hälften av Mamas favorit, en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

Baka brysselkål & äpple
2

Ansa och halvera brysselkål.

Kärna ur och tärna äpple i 2 cm stora bitar. 

Placera brysselkål och äpple på plåten [2 st, 4P] när det återstår 14 min av potatisens tillagningstid. Blanda dem med lite olivolja och en nypa salt och peppar.

Baka i ugnen i 12-14 min, eller tills gyllene. 

Stek kött
3

Skär kött på längden på en separat skärbräda och krydda det med resterande Mamas favorit, en nypa salt och peppar. 

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3-4 min per sida, tills brynt och genomstekt.

Låt kött vila i ett foliepaket tills servering. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Blanda dressing
4

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök med majonnäs, vatten [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en liten skål.

Blanda kålsallad
5

Blanda kålmix, tranbär och hälften av dressingen i en medelstor skål.

Skär kött i tunna skivor precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp kött, potatis, äpple och brysselkål, och kålsallad på tallrikar.

Servera med resterande dressing.