HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPannstekta Rotsellerifritters
topBanner
Pannstekta rotsellerifritters

Pannstekta rotsellerifritters

med äppelsallad och krämig pestodressing

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Har du modiga barn som älskar nuggets och köttbullar? Då ska du utmana dem att smaka på fantastiskt krispiga rotsellerifritter, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serverar de läckra fritters med kokt potatis, en underbar sallad med äpple, morot och spenat, och en härligt krämig pestodressing.

Taggar:Under 650 kcalVegetariskKlimatsmart
Allergener:SelleriMjölkÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rotselleri

(InnehållerSelleri)

4 g

Grönsaksbuljong

(InnehållerSelleri)

40 g

Finriven ost

(InnehållerMjölk, Ägg)

1 portionspåse

Bladpersilja

½ st

Lök

50 g

Krämig pestodressing

60 g

Spenat

(Kan innehållaSelleri)

1 st

Äpple

1 st

Morot

400 g

Småpotatis

½ st

Citron

Ingår inte i din leverans

2 st

Ägg (steg 2)

3 msk

Vetemjöl (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2590 kJ
Fett28.41 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater64.58 g
varav socker15.4 g
Protein22.19 g
Salt3.9 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Rivjärn
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Finhacka persilja (spara lite till garnering). Finhacka lök [1/2 st, 2P]. Skölj spenat. Halvera citron [1/2 st, 2P]. Skala och riv rotselleri grovt.

2

Blanda rotselleri, grönsaksbuljong, hackad persilja, riven ost, lök, ägg [2 st | 4 st], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppari en skål.

3

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Koka oskalad potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Smaksätt potatis med en nypa salt och peppar, och eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan med lock för att hålla på värmen.

4

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk] med en skvätt citronjuice i en skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Rör i spenat, äpple och morot precis innan servering.

5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Skeda över frittersfärs, det ska bli 2 st/person, och platta till dem något. Stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

6

Lägg upp rotsellerifritters och pestodressing på tallrikar. Servera med äppelsallad och kokt potatis. Garnera med sparad persilja.