Pannstekta rotsellerifritters
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekta rotsellerifritters

Pannstekta rotsellerifritters

med äppelsallad och krämig pestodressing

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Har du modiga barn som älskar nuggets och köttbullar? Då ska du utmana dem att smaka på fantastiskt krispiga rotsellerifritter, som kommer att bli hela familjens nya favorit! Vi serverar de läckra fritters med kokt potatis, en underbar sallad med äpple, morot och spenat, och en härligt krämig pestodressing.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Klimatsmart
Allergener:
Selleri
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rotselleri

(Innehåller Selleri)

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

40

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Bladpersilja

½

Lök

50

Krämig pestodressing

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1

Äpple

1

Morot

400

Småpotatis

½

Citron

Ingår inte i din leverans

2

Ägg (steg 2)

3

Vetemjöl (steg 2)

½

Salt (steg 2)

½

Olivolja (steg 4)

¼

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)619 kcal
Energi (kJ)2590 kJ
Fett28.41 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater64.58 g
varav socker15.4 g
Protein22.19 g
Salt3.9 g

Köksredskap

Stekpanna
Rivjärn
Kastrull

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Finhacka persilja (spara lite till garnering). Finhacka lök [1/2 st, 2P]. Skölj spenat. Halvera citron [1/2 st, 2P]. Skala och riv rotselleri grovt.

Blanda frittersfärs
2

Blanda rotselleri, grönsaksbuljong, hackad persilja, riven ost, lök, ägg [2 st | 4 st], vetemjöl [3 msk | 6 msk], salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppari en skål.

Koka potatis
3

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten. Koka oskalad potatis i 11-13 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Smaksätt potatis med en nypa salt och peppar, och eventuellt en klick smör. Ställ åt sidan med lock för att hålla på värmen.

Blanda äppelsallad
4

Kärna ur och skär äpple i tunna skivor. Skala morot i långa band med en potatisskalare. Blanda olivolja [1/2 msk | 1 msk] med en skvätt citronjuice i en skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar. Rör i spenat, äpple och morot precis innan servering.

Stek fritters
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan. Skeda över frittersfärs, det ska bli 2 st/person, och platta till dem något. Stek i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder.

Servera
6

Lägg upp rotsellerifritters och pestodressing på tallrikar. Servera med äppelsallad och kokt potatis. Garnera med sparad persilja.