Skip to main content
Pannstekt kycklingbröstfilé
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt kycklingbröstfilé

Pannstekt kycklingbröstfilé

med rostade grönsaker och pestodressing

Vi hoppas att ni är hungriga, för kvällens recept frestar med en massa gott. Vi rostar potatis, lök, rödbeta, palsternacka och zucchini tillsammans med örtkryddor. Samtidigt som de sköter sig själva i ugnen steker vi kyckling, som vi först har marinerat med vår aromatiska kryddblandning Jorden Runt. Vi vänder rostade rotfrukter med färsk spenat och serverar dem och kycklingen med en vackert grön pestodressing.

Taggar:
Barnvänlig
Glutenfri
Mjölkfri
Under 650 kcal
Allergener:
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

½ st

Zucchini

50 g

Krämig pestodressing

300 g

Kycklingbröstfilé

30 g

Spenat

1 st

Rödbeta

1 st

Palsternacka

1 st

Lök

4 g

Jorden Runt

(Innehåller: Ägg, Senap)

500 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2577 kJ
Energi (kcal)616 kcal
Fett18.9 g
varav mättat3 g
Kolhydrater70.3 g
varav socker17.1 g
Protein43.9 g
Salt3.4 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär lök i 2 cm breda klyftor.

Tärna rödbeta, palsternacka och potatis (oskalade) i 2 cm stora bitar.

Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, Vitlöksflörter, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Marinera kyckling
2

Blanda kyckling, Jorden Runt, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Skölj spenat.

Skär zucchini i 1 cm tjocka halvmånar.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Tillsätt zucchini
3

Tillsätt zucchini på plåten när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek kyckling
4

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme när det återstår 10 min av rotfrukternas tillagningstid.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Tillsätt spenat
5

Blanda spenat med rostade rotfrukter på plåten.

Skär kyckling i tunna skivor.

Servera
6

Lägg upp rostade rotfrukter med spenat på tallrikar.

Toppa med kyckling och ringla krämig pestodressing över kyckling.