I kväll gör vi klassiska pannbiffar med lite otraditionella tillbehör! De gyllenstekta biffarna får extra smak av vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla i färsen. Biffarna får sällskap av en färgsprakande couscoussallad med rostad zucchini och rödlök, grekisk salladost, citron, tomat och färsk persilja. Vi toppar med en krämig yoghurtdressing, och så har vi en välsmakande maträtt som hela familjen kommer att gilla.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
250 g
Blandfärs
25 g
Ströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
½ st
Zucchini
1 st
Citron
1 st
Tomat
2 g
Medelhavets Pärla
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
100 g
Couscous
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Kruspersilja
1 st
Rödlök
¼ tsk
Salt till grönsaker
1
Ägg till biffar
¼ tsk
Salt till biffar
2.5 dl
Vatten till couscous
¼ tsk
Salt till couscous
1 msk
Olja till couscous
2 msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skär zucchini i 1 cm tjocka halvmånar.
Skär rödlök i 2 cm breda klyftor.
Placera zucchini och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15 min, eller tills mjuka.
Blanda blandfärs, Medelhavets Pärla, ströbröd, ägg och salt i en skål.
Forma till 2 pannbiffar per person med fuktiga händer.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek biffar i 5–6 min på varje sida, eller tills precis genomstekta.
VIKTIGT: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Medan biffarna steks, koka upp vatten och grönsaksbuljong i en medelstor kastrull.
Rör i couscous, salt och olivolja.
Ta av kastrullen från värme och låt stå under lock i 5 min, eller tills vattnet har absorberats. Fluffa upp couscous med en gaffel.
Skär citron i klyftor.
Grovhacka persilja och tärna tomat i 2 cm stora bitar.
Vänd färdigrostade grönsaker med couscous. Smula ner salladsost och tillsätt en skvätt citronsaft, hälften av persiljan, tomat, olivolja och en nypa salt och peppar. Blanda väl.
Blanda yoghurt, en skvätt citronsaft och en nypa salt och peppar i en liten skål.
Servera pannbiffar med couscoussallad, en klick yoghurtdressing och resterande citronklyftor.
Garnera med resterande persilja.