
Panerade räkor
med stark mangosallad och asiatisk majonnäs
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Ikväll bjuder vi på ett spännande recept med massor av smaker och färger. Vi panerar räkor och steker dem ljuvligt spröda. Samtidigt kokar vi fluffigt ris, och blandar ihop en stark mangosallad med lime och chili. Vi serverar härligheterna med krämig asiatisk majonnäs.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
150 g
Jasminris
150 g
Räkor
(Innehåller Kräftdjur)
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)
½ st
Lime
1 st
Röd chili
½ st
Mango
150 g
Strimlad salladsmix
(Kan innehålla Selleri)
25 g
Panko ströbröd
(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)
Ingår inte i din leverans
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
1 msk
Vetemjöl (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 4)
½ st
Ägg (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills vattnet är absorberat och riset är mjuk.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Medan riset kokar, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.
Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Skär fruktköttet i 1 cm bitar.

Blanda salladsmix, mango, en generös skvätt limejuice, chili, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Torka av räkor med hushållspapper, och placera dem i en medelstor skål.
Tillsätt vetemjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar, och blanda väl.
Vispa ägg [1 st | 1 st] i en ny skål. Rör sen ner vispat ägg (endast hälften för 2P) i skålen med räkor.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Rör i panko i skålen med räkor precis innan stekning, och se till att de täcks.
Stek räkor i 1-2 min per sida (vänd försiktigt), eller tills gyllene och genomstekta.
TIPS: 1) Det är ok om panko faller av, det kan strös över rätten vid servering. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Lägg upp ris och mangosallad i djupa tallrikar.
Toppa med räkor och pressa över resterande limejuice.
Ringla över asiatisk majonnäs.