topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerade räkor

Panerade räkor

med stark mangosallad och asiatisk majonnäs

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Ikväll bjuder vi på ett spännande recept med massor av smaker och färger. Vi panerar räkor och steker dem ljuvligt spröda. Samtidigt kokar vi fluffigt ris, och blandar ihop en stark mangosallad med lime och chili. Vi serverar härligheterna med krämig asiatisk majonnäs.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Kräftdjur
Sesam
Ägg
Senap
Soja
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

150 g

Räkor

(Innehåller Kräftdjur)

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

½ st

Lime

1 st

Röd chili

½ st

Mango

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Vetemjöl (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 4)

½ st

Ägg (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2802 kJ
Energi (kcal)670 kcal
Fett25.5 g
varav mättat3.1 g
Kolhydrater88.1 g
varav socker14 g
Protein20.2 g
Salt3.3 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min, eller tills vattnet är absorberat och riset är mjuk.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered frukt
2

Medan riset kokar, skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Halvera, kärna ur och skär chili i tunna skivor.

Skala och skär mango [1/2 st, 2P] i tre delar längs med kärnan i mitten. Skär fruktköttet i 1 cm bitar.

Förbered mangosallad
3

Blanda salladsmix, mango, en generös skvätt limejuice, chili, en nypa salt och peppar i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Panera räkor
4

Torka av räkor med hushållspapper, och placera dem i en medelstor skål.

Tillsätt vetemjöl [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös nypa peppar, och blanda väl.

Vispa ägg [1 st | 1 st] i en ny skål. Rör sen ner vispat ägg (endast hälften för 2P) i skålen med räkor.

Stek räkor
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Rör i panko i skålen med räkor precis innan stekning, och se till att de täcks. 

Stek räkor i 1-2 min per sida (vänd försiktigt), eller tills gyllene och genomstekta.

TIPS: 1) Det är ok om panko faller av, det kan strös över rätten vid servering. 2) Räkorna är färdiga när de är rosa utanpå och ogenomskinliga i mitten.

Servera
6

Lägg upp ris och mangosallad i djupa tallrikar.

Toppa med räkor och pressa över resterande limejuice.

Ringla över asiatisk majonnäs.