HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPanerad Grillostburgare
topBanner
Panerad grillostburgare

Panerad grillostburgare

med saftig äppelslaw och krispiga pommes

Den krispiga pankopanerade grillostburgaren är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig äppelslaw med krispig kål och krämig majonnäs är ett perfekt tillbehör! Och vi har givetvis inte glömt att svänga ihop hemlagade pommes. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Taggar:BarnvänligVegetarisk
Allergener:MjölkGlutenSenapÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

1 st

Grillost

(InnehållerMjölk)

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

4 g

Panamat

1 st

Äpple

75 g

Strimlad salladsmix

50 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

2 st

Briochebröd

(InnehållerMjölk, Gluten, ÄggKan innehållaSesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)1148 kcal
Energi (kJ)4805 kJ
Fett53.48 g
varav mättat25.9 g
Kolhydrater121.85 g
varav socker22.9 g
Protein45.35 g
Salt4.5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

2

Skär grillost i 4 skivor på längden (2 per person). Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko, Panamat och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i en tredje djup tallrik. Vänd ost i mjöl, sen i ägg, och till sist i pankomix.

3

Placera panerad ost på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Sätt in plåten med grillost när det återstår 10 min av klyftpotatisens tillagningstid. Tillaga ost i 10 min, tills den är gyllene.

4

Skär äpple i tunna skivor. Blanda salladsmix [1/2 påse, 2P], äpple och hälften av majonnäsen i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

5

Värm burgerbröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmt, när det återstår 4 min av ostens och klyftpotatisens tillagningstid.

6

Dela burgerbröd på mitten och bre resterande majonnäs på bröden. Toppa med panerad ost och äppelslaw. Servera med pommes och resterande äppelslaw.