Panerad grillostburgare
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad grillostburgare

Panerad grillostburgare

med saftig äppelslaw och krispiga pommes

Den krispiga pankopanerade grillostburgaren är ett spännande alternativ till den klassiska hamburgaren. En ljuvlig äppelslaw med krispig kål och krämig majonnäs är ett perfekt tillbehör! Och vi har givetvis inte glömt att svänga ihop hemlagade pommes. En lättlagad rätt som hela familjen kommer att älska!

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

500

Potatis

1

Grillost

(Innehåller Mjölk)

30

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

4

Panamat

1

Äpple

75

Strimlad salladsmix

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

2

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

2

Vetemjöl (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)1148 kcal
Energi (kJ)4805 kJ
Fett53.48 g
varav mättat25.9 g
Kolhydrater121.85 g
varav socker22.9 g
Protein45.35 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Panera ost
2

Skär grillost i 4 skivor på längden (2 per person). Vispa ägg [1 st | 2 st] i en djup tallrik. Blanda panko, Panamat och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik. Lägg vetemjöl [2 msk | 4 msk] i en tredje djup tallrik. Vänd ost i mjöl, sen i ägg, och till sist i pankomix.

Tillaga ost
3

Placera panerad ost på en plåt med bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Sätt in plåten med grillost när det återstår 10 min av klyftpotatisens tillagningstid. Tillaga ost i 10 min, tills den är gyllene.

Förbered äppelslaw
4

Skär äpple i tunna skivor. Blanda salladsmix [1/2 påse, 2P], äpple och hälften av majonnäsen i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Värm burgerbröd
5

Värm burgerbröd på gallret i ugnen i 3-4 min, tills uppvärmt, när det återstår 4 min av ostens och klyftpotatisens tillagningstid.

Servera
6

Dela burgerbröd på mitten och bre resterande majonnäs på bröden. Toppa med panerad ost och äppelslaw. Servera med pommes och resterande äppelslaw.