Kött, potatis, sallad och sås – ibland behöver det inte vara mer komplicerat än så. Och varför krångla till det när middagen kan smaka så här gott? Vi panerar fläskotlett i panko och steker den gyllene medan vi kokar potatis som vi vänder med smör och vitlök. Vi hinner också svänga ihop en krispig päronsallad och en krämig crème fraiche-sås med härlig sälta från hackad kapris.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Citron
15 g
Kapris
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller Gluten, Vete)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
400 g
Småpotatis
1 st
Vitlöksklyfta
60 g
Salladsmix
250 g
Skivad fläskkotlett
1 st
Päron
1 portionspåse
Bladpersilja
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Salt till kött
¼ tsk
Salt till mjöl
2 msk
Mjöl till panering
1
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning
¼ tsk
Salt till potatis
1 msk
Smör till potatis
Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.
Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.
Häll av vattnet och ställ åt sidan under lock.
Under tiden, finhacka kapris och persilja.
Blanda kapris, persilja, crème fraiche, en nypa salt och peppar i en liten skål. Ställ åt sidan.
Finhacka eller pressa vitlök.
Skölj salladsmix.
Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.
Halvera citron.
Blanda salt, olivolja, citronsaft, salladsmix och päron i en stor skål.
Krydda kött med salt.
Blanda vetemjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en ny djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
Vänd kött först i mjöl, sen ägg och till sist panko. Lägg över till en ren tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg så kan du använda 2 msk mjölk istället.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.
Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper och krydda med salt.
Vänd potatis med smör, vitlök, salt och en nypa peppar precis innan servering.
TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.
TIPS: Stek i omgångar om det inte får plats. 3)Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.
Lägg upp potatis, sallad och kött på tallrikar.
Servera med en klick kapris-créme fraiche.