topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panerad fläskkotlett

Panerad fläskkotlett

med kokt potatis och balsamico-tomatsallad

Servera familjen fläskkotlett, som paneras i panko och vår färdiga kryddblandning Medelhavets Pärla. Klassiska tillbehör är kokt potatis och en ljuvligt krämig sås. Vi serverar kvällens härligheter med en färgstark sallad med tomat, rucola och balsamvinäger, och så toppar vi med färska persiljeblad.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250

Skivad fläskkotlett

25

Panko ströbröd

(Innehåller Vete, Gluten, Sulfiter)

4

Medelhavets Pärla

500

Potatis

100

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

1

Tomat

40

Rucola

12

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

1

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1

Ägg (steg 2)

¼

Salt (steg 2)

1

Olivolja (steg 3)

1

Olivolja (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)657 kcal
Energi (kJ)2750 kJ
Fett30.6 g
varav mättat9.3 g
Kolhydrater61.7 g
varav socker7.2 g
Protein37.4 g
Salt1.8 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Skär potatis (oskalad) i kvartar.

Koka potatis i 11-13 min, tills de enkelt kan delas med en kniv.

Panera kött
2

Medan potatis kokar, vispa ägg [1 st I 2 st] i en djup tallrik.

Blanda panko, Medelhavets Pärla, salt [1/4 tsk I 1/2 tsk] och en generös nypa peppar i en ny djup tallrik.

Vänd kött i ägg och sen i pankomix. 

Stek kött
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kött i 3-4 min på varje sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Sätt åt sidan på en tallrik med hushållspapper. Stek i omgångar vid behov.

TIPS: Tillsätt extra olja vid behov så köttet inte fastnar i stekpannan.

Förbered sallad
4

Medan kött steks, skär tomat i klyftor.

Skölj rucola.

Plocka persiljeblad.

Blanda balsamvinäger, olivolja [1 msk I 2 msk] och en nypa salt i en skål. Rör i tomat och rucola precis innan servering.

Värm sås
5

Häll av vatten från kokt potatis och låt dem rinna av i en sil. 

Hetta upp kastrullen på medelvärme och tillsätt mornaysås. Värm i 1-2 min, tills uppvärmt.

Servera
6

Lägg upp potatis, kött, mornaysås och sallad på tallrikar.

Toppa med nymalen peppar och persiljeblad.