Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. Receptkort med 4 steg och portionerade ingredienser för 2 personer ingår. Har du någonsin testat att göra nachos hemma? Det är superlätt och smakar fantastiskt. Vi gräddar tortillachips och riven gouda gyllene och toppar med färsk salladslök. Vi serverar våra nachos med en krämig jalapeñodipp med crème fraiche och het enchiladasås.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Tortillachips
(Kan innehålla Mjölk)
200 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
1 st
Salladslök
1 st
Jalapeno
½ paket
Krossade tomater, vitlök & lök
5 g
Tex-Mex
½ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till dipp
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Placera tortillachips på en plåt med bakplåtspapper och strö över gouda.
Grädda i 4–5 min, eller tills osten har smält.
Under tiden, skär salladslök i tunna skivor.
Halvera jalapeño på längden, kärna ur och finhacka.
Värm krossade tomater, Tex-Mex och salt i en liten kastrull på medelvärme i 2–3 min.
TIPS: Skippa jalapeño eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.
Blanda crème fraiche, jalapeño, salt och en nypa peppar i en liten skål.
Servera nachos direkt från plåten och strö över salladslök.
Servera med jalapeñodipp och salsa.