Saftig passionsfruktskaka
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Saftig passionsfruktskaka

Saftig passionsfruktskaka

Sharingrätt | med passionsglasyr och pistage

Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Bjud på hembakat fika med vår tropiska passionsfruktskaka! Vi använder passionsfrukt i både smeten och glasyren, och toppar kakan med rostade pistagenötter innan det är dags att avnjuta den.

Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Nötter
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

600 g

Sockerkaksmix

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

5 st

Passionsfrukt

50 g

Florsocker

(Kan innehålla spår av: Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)

30 g

Pistagenötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)6125 kJ
Energi (kcal)1464 kcal
Fett62.8 g
varav mättat15.2 g
Kolhydrater190.5 g
varav socker34.2 g
Protein22.9 g
Salt1.9 g

Instruktioner

Grädda kaka
1

Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).

Halvera passionsfrukter och gröp ur fruktkött med en sked. Sila fruktkött om du inte vill ha kärnor i kakan. Spara 2 msk passionsfrukt till glasyr i en liten skål.

Blanda kakmix och resterande passionsfrukt i en skål. Häll kakmix i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper.

Platta till med en slickepott. Grädda i ugnen i 30–35 min.

TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.  

Rosta pistagenötter
2

Under tiden, grovhacka pistagenötter.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta pistagenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.

Blanda glasyr
3

Rör ner florsocker i skålen med passionsfrukt.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om glasyren blir för tjock.

Servera
4

Låt kakan svalna och toppa med glasyr och pistagenötter innan servering.