Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. Bjud på hembakat fika med vår tropiska passionsfruktskaka! Vi använder passionsfrukt i både smeten och glasyren, och toppar kakan med rostade pistagenötter innan det är dags att avnjuta den.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter, Vete Kan innehålla spår av: Senap, Soja)
5 st
Passionsfrukt
50 g
Florsocker
(Kan innehålla spår av: Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
30 g
Pistagenötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Halvera passionsfrukter och gröp ur fruktkött med en sked. Sila fruktkött om du inte vill ha kärnor i kakan. Spara 2 msk passionsfrukt till glasyr i en liten skål.
Blanda kakmix och resterande passionsfrukt i en skål. Häll kakmix i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper.
Platta till med en slickepott. Grädda i ugnen i 30–35 min.
TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas. 2) Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Under tiden, grovhacka pistagenötter.
Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pistagenötter i 3–4 min, eller tills gyllene.
Rör ner florsocker i skålen med passionsfrukt.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om glasyren blir för tjock.
Låt kakan svalna och toppa med glasyr och pistagenötter innan servering.