
Ta chansen att känna dig som en riktig mästerkock när du bjuder familjen eller gästerna på denna delikatess – ugnsrostat anklår med bacontoppad potatis. Potatisen och den confiterade ankan sköter sig själv i ugnen medan vi steker broccolini och pistagenötter och svänger ihop en underbar rödvinssås med salvia och äpple. Sedan är det dags att sätta sig till bords!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
400 g
Småpotatis
70 g
Bacon, tärnad
430 g
Sous vide-anklår, confiterat
1 st
Äpple
1 portionspåse
Salvia
60 g
Rödvinssås
(Innehåller: Sulfiter)
4 g
Kycklingbuljong
12 g
Grov senap
(Innehåller: Senap)
200 g
Broccolini
15 g
Pistagenötter
(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
½ st
Citrusfrukt
2 msk
Smör (steg 4)
1 dl
Vatten (steg 4)

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuk.

Placera anklår på en plåt med bakplåtspapper med skinnsidan uppåt. Släng resterande sky från förpackningen.
Krydda skinnet med salt och tillaga i ugnen i 30 min.

Halvera, kärna ur och skär äpple i 1 cm breda klyftor.
Grovhacka salviablad.
Halvera citron [1/2 st, 2P].
Tillsätt bacon [1/2 paket, 2P] till plåten med potatis och vänd runt när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid.

Smält smör [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelvärme. Stek äpple under omrörning i 3–4 min, tills brynt.
Tillsätt salvia och stek i 30 sek, tills väldoftande.
Tillsätt rödvinssås, kycklingbuljong, vatten [1 dl | 2 dl] och senap. Sänk till medelvärme.
Sjud i 3–4 min, tills äpplet är mjukt och såsen glansig. Ta av från värme och håll varmt.

Hetta upp en skvätt olivolja i en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek broccolini och pistagenötter i 5–6 min, eller tills broccolini mjuknat.
Pressa citronsaft över broccolini och pistagenötter och vänd runt precis innan servering.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten till stekpannan för att framskynda tillagningsprocessen.

Lägg upp baconpotatis, broccolini och anklår på tallrikar.
Servera äpplesås vid sidan av ankan.

