Mild thailändsk böncurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mild thailändsk böncurry

Mild thailändsk böncurry

med citrongräsris och chiliolja

Thailand står för inspirationen till kvällens middag som består av en värmande kidneybönscurry med en mängd spännande smaker. Vi kokar citrongräsris och lagar vår curry med kokosmjölk, sojasås, spenat, lime, paprika och vår egen kryddbandning Ga-Laksa. Till sist toppar vi hela härligheten med chiliolja och en krispig blandning av rostad lök, jordnötter och koriander.

Taggar:
Vegetarisk
Plantbaserat
Mjölkfri
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Jordnötter
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Koriander

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Lime

1 st

Citrongräs

½ st

Rostad lök

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Saltade jordnötter

(Innehåller Jordnötter Kan innehålla Sesam, Nötter)

30 g

Spenat

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

8 g

Ga-Laksa

1 g

Kidneybönor

1 st

Vitlöksklyfta

1 g

Chiliflakes

1 st

Paprika

180 ml

Kokosmjölk

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1.5 msk

Olja till chiliolja

1 msk

Olja till stekning

½ msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3779 kJ
Energi (kcal)903 kcal
Fett47.6 g
varav mättat19.4 g
Kolhydrater91.5 g
varav socker8.8 g
Protein17.4 g
Salt4.6 g

Instruktioner

Koka ris
1

Banka citrongräs med en träsked eller kavel.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs citrongräs i 1–2 min, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

Plocka bort citrongräs.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Blanda chiliolja
2

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, chiliflakes, olivolja och en nypa salt i en liten skål och ställ åt sidan.

Skär paprika i 2 cm stora bitar.

Skär lime i klyftor.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat

Stek paprika
3

Häll av och skölj kidneybönor.

Skölj spenat.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika i 2–3 min, eller tills mjuk

Tillsätt bönor
4

Tillsätt Ga-Laksa och kidneybönor till stekpannan och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt kokosmjölk, sojasås och vatten.

Sänk till låg värme och sjud i 4–5 min, tills tjocknat.

Rör ner spenat och en skvätt limesaft precis innan servering.

Smaka av med salt och peppar.

Blanda jordnötter
5

Under tiden, grovhacka koriander och jordnötter.

Blanda jordnötter, koriander och rostad lök i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp ris och curry på tallrikar.

Toppa med chiliolja och jordnötsblandning.

Servera med resterande limeklyftor för att pressa över rätten.