Skip to main content
Medelhavskryddad kyckling
Medelhavskryddad kyckling

Medelhavskryddad kyckling

med souvlakipotatis och citronyoghurt

Till kvällens middag hämtar vi inspiration från Medelhavskökets utsökta smaker. Vi använder souvlakikryddor för att smaksätta våra rostade rotfrukter, som får sällskap av lök, tomat och grekisk salladsost i ugnen och till sist vänds med färsk rucola. Vi kryddar kycklingfilé med vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla och bryner den i stekpannan innan den får sköta sig själv i ugnen medan vi blandar ihop kvällens sås – syrlig och svalkande citronyoghurt.

Taggar:
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Citron

1 st

Tomat

4 g

Medelhavets Pärla

400 g

Småpotatis

75 g

Yoghurt

(Innehåller: Mjölk)

4 g

Souvlaki-kryddmix

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ-marinerad

40 g

Rucola

100 g

Grekisk ost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Rödlök

2 st

Rödbeta

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till rotfrukter

¼ tsk

Salt till kött

Näringsvärden

Energi (kJ)2732 kJ
Energi (kcal)653 kcal
Fett23.6 g
varav mättat12 g
Kolhydrater56.3 g
varav socker18.7 g
Protein48.6 g
Salt6.6 g

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär rödbeta i kvartar.

Halvera potatis.

Placera rotfrukter på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt, souvlakikrydda och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär lök i 1 cm breda klyftor.

Skölj rucola.

Grovhacka tomat.

Halvera citron.

Smula salladsost i en liten skål.

Rosta grönsaker
3

Tillsätt lök, tomat och salladsost till plåten när det återstår 15 min av rotfrukternas tillagningstid.

Vänd runt och rosta resterande tid.

Stek kyckling
4

Krydda kyckling med salt och Medelhavets Pärla.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda citronyoghurt
5

Blanda citronsaft, yoghurt och en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Vänd rucola med rotfrukter och grönsaker på plåten precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp rotfrukter, grönsaker och kyckling på tallrikar.

Servera med citronyoghurt.