Medelhavskryddad kyckling
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavskryddad kyckling

Medelhavskryddad kyckling

med souvlakipotatis och citronyoghurt

Till kvällens middag hämtar vi inspiration från Medelhavskökets utsökta smaker. Vi använder souvlakikryddor för att smaksätta vår rostade potatis, som får sällskap av lök, tomat och grekisk salladsost i ugnen och till sist vänds med färsk rucola. Vi kryddar kycklingfilé med vår egen kryddblandning Medelhavets Pärla och bryner den i stekpannan innan den får sköta sig själv i ugnen medan vi blandar ihop kvällens sås – syrlig och svalkande citronyoghurt.

Taggar:
Max 50g kolhydrater
Lågkalori
Glutenfri
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Kycklingbröstfilé, BBQ marinerat

1 g

Souvlaki-kryddmix

4 g

Medelhavets Pärla

½ st

Citron

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 st

Rödlök

400 g

Småpotatis

40 g

Rucola

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2368 kJ
Energi (kcal)566 kcal
Fett20.8 g
varav mättat10.4 g
Kolhydrater43.1 g
varav socker10.3 g
Protein45.5 g
Salt6.3 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt [1/2 tsk | 1 tsk], souvlakikrydda och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35, min eller tills gyllene.

Förbered råvaror
2

Under tiden, skär lök i 1 cm breda klyftor.

Skölj rucola.

Grovhacka tomat.

Halvera citron [1/2 st, 2P].

Smula salladsost i en liten skål.

Rosta grönsaker
3

Tillsätt lök, tomat och salladsost på plåten när det återstår 15 min av potatisens tillagningstid. Vänd runt och rosta resterande tid.

Stek kyckling
4

Krydda kyckling med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och Medelhavets Pärla.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Placera den på en plåt med bakplåtspapper, och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Blanda citronyoghurt
5

Blanda citronsaft [1/2 msk | 1 msk], yoghurt, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan.

Vänd rucola med potatis och grönsaker på plåten precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp potatis, grönsaker och kyckling på tallrikar.

Servera med citronyoghurt.