Snöra på dig förklädet, kavla upp ärmarna och sätt på kockmössan. Det här bak-kitet passar perfekt även för de minsta kockarna. Recepten är inte bara välsmakande och enkla, utan också roliga att laga. När höstmörkret faller är det enda vi vill att krypa upp i soffan och njuta av en riktigt god fika. Riven pumpa i vår färdiga sockerkaksmix gör kakan extra god och saftig och vi toppar den med en ljuvlig brynt smör-glasyr och rostade valnötter.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
½ st
Butternutpumpa
600 g
Sockerkaksmix
(Innehåller Vete, Mandel, Ägg, Gluten, Mjölk, Nötter Kan innehålla Soja, Senap)
50 g
Florsocker
(Kan innehålla Khorasanvete, Gluten, Ägg, Nötter, Havre, Vete, Jordnötter, Korn, Kamut, Mjölk, Sesam, Råg, Spelt, Soja, Lupin)
40 g
Valnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Sesam, Jordnötter)
2 msk
Smör till glasyr
1 tsk
Kanel till kaka
Värm ugnen till 190 °C/170 °C (varmluft).
Skala och halvera pumpa och gröp ur kärnorna. Riv pumpa grovt.
TIPS: 1) Vi rekommenderar att du tar ut bakmixen från kylskåpet 30 min innan den ska användas.
Blanda kakmix, kanel och riven pumpa i en stor skål.
Häll kakmix i en rund bakform (20–22 cm i diameter) med bakplåtspapper. Platta till med en slickepott.
Grädda i ugnen i 30–35 min.
TIPS: Använd en provsticka för att se om kakan är färdig, om stickan är torr är kakan färdig.
Under tiden, placera valnötter på en plåt med bakplåtspapper och rosta dem i ugnen i 4–5 min, eller tills gyllene. Grovhacka rostade valnötter.
Värm smör i en liten kastrull i 2–3 min tills det bildas ett skum och smöret är brynt och har en nötaktig lukt.
Blanda florsocker och brynt smör i en liten skål.
TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om glasyren är för tjock.
Låt kakan svalna innan servering.
Bre glasyr på kakan och toppa med valnötter.