Marinerad rumpstek och söt senapssås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Marinerad rumpstek och söt senapssås

Marinerad rumpstek och söt senapssås

med varm potatissallad och salladsost

En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt ryggbiff med en underbar potatissallad. Ryggbiffen marinerar du i Panamat, innan den steks till perfektion! Potatissalladen bjuder på massor av spännande ingredienser som spenat, dill, pumpakärnor och salladsost. Vill ni ha ännu fler smaksensationer? Inga problem, vi toppar nämligen härligheterna med en både söt och syrlig citron- och honungsdressing!

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 portionspåse

Dill

100 g

Grekisk salladsost

(Innehåller Mjölk)

½ st

Zucchini

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

75 ml

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

25 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

½ st

Citron

4 g

Panamat

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

300 g

Rumpstek

400 g

Småpotatis

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)5532 kJ
Energi (kcal)1322 kcal
Fett49.8 g
varav mättat19.7 g
Kolhydrater40.5 g
varav socker8.9 g
Protein46.7 g
Salt3.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Marinera kött
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat. Blanda det med Panamat, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en skål, och marinera kött. 

Rosta potatis
2

Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.

Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda skivor.

Placera zucchini på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid. 

Blanda dressing
3

Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.

Stek pumpakärnor i 3-4 min, eller tills gyllene. Lägg över dem i en skål.

Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda crème fraiche, majonnäs, honung- och senapsdressing, en skvätt citronjuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Tillsätt eventuellt mer citronjuice efter smak.

Stek kött
4

Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.

Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills brynt. 

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. 

TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.

Blanda potatissallad
5

Grovhacka dill.

Skölj spenat.

När potatis är färdig, tillsätt spenat, dill och pumpakärnor till bakplåten och smula över salladsost. Blanda väl.

Servera
6

Lägg upp potatissallad och rumpstek på tallriken. 

Ringla över citron- och honungsdressing.

Servera med resterande citronklyftor vid sidan av och resterande dressing i en skål.