En klassisk festmåltid när den är som bäst: stekt ryggbiff med en underbar potatissallad. Ryggbiffen marinerar du i Panamat, innan den steks till perfektion! Potatissalladen bjuder på massor av spännande ingredienser som spenat, dill, pumpakärnor och salladsost. Vill ni ha ännu fler smaksensationer? Inga problem, vi toppar nämligen härligheterna med en både söt och syrlig citron- och honungsdressing!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 portionspåse
Dill
100 g
Grekisk salladsost
(Innehåller: Mjölk)
½ st
Zucchini
60 g
Spenat
(Kan innehålla spår av: Selleri)
75 ml
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
½ st
Citron
4 g
Panamat
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)
300 g
Rumpstek
400 g
Småpotatis
20 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Sulfiter, Ägg, Senap)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Olivolja (steg 1)
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Ta fram kött så det blir rumstempererat. Blanda det med Panamat, olivolja [1 msk | 2 msk], en nypa salt och peppar i en skål, och marinera kött.
Halvera potatis och placera den på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene.
Skär zucchini [1/2 st, 2P] i 1 cm breda skivor.
Placera zucchini på plåten när det återstår 10 min av potatisens tillagningstid.
Hetta upp en stor stekpanna på hög värme.
Stek pumpakärnor i 3-4 min, eller tills gyllene. Lägg över dem i en skål.
Under tiden, skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda crème fraiche, majonnäs, honung- och senapsdressing, en skvätt citronjuice, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en skål. Tillsätt eventuellt mer citronjuice efter smak.
Hetta upp en skvätt olivolja i stekpannan på medelhög värme.
Stek kött i 3-4 min per sida, eller tills brynt.
Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.
TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för genomstekt.
Grovhacka dill.
Skölj spenat.
När potatis är färdig, tillsätt spenat, dill och pumpakärnor till bakplåten och smula över salladsost. Blanda väl.
Lägg upp potatissallad och rumpstek på tallriken.
Ringla över citron- och honungsdressing.
Servera med resterande citronklyftor vid sidan av och resterande dressing i en skål.