Den här rätten går supersnabbt att laga och är dessutom väldigt god. Vi gör en blomkålscurry med kokosmjölk och våra kryddblandningar Milda Mahal och Goan Xacuti. Vi serverar vår curry med ingefärsris, mango, mynta, koriander, chashewnötter och chiliflakes.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
150 g
Jasminris
10 g
Ingefärspasta
1 st
Lök
1 st
Blomkålsbuketter
4 g
Goan Xacuti
4 g
Milda Mahal
1 burk
Tomatpuré
25 ml
Sojasås
(Innehåller Vete, Soja, Gluten)
180 ml
Kokosmjölk
1 st
Mango
1 portionspåse
Mynta & koriander
20 g
Cashewnötter
(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)
1 g
Chiliflakes
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
1 msk
Olja till stekning
1 dl
Vatten till sås
½ tsk
Salt till sås
Koka upp en medelstor kastrull med vatten.
Rör i ris, ingefärspasta och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.
Under tiden, finhacka lök.
Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek lök och blomkål i 2–3 min, eller tills löken är mjuk.
Tillsätt Milda Mahal och Goan Xacuti och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt tomatpuré, sojasås, kokosmjölk, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller till såsen tjocknat något.
Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.
Riv mynta och koriander i grova bitar.
Lägg upp ris och curry i skålar.
Toppa med mango, örter, chiliflakes och cashewnötter.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.