Skip to main content
Snabb malaysisk blomkålscurry

Snabb malaysisk blomkålscurry

med färsk mango, mynta och koriander

4.1
(80)

Den här rätten går supersnabbt att laga och är dessutom väldigt god. Vi lagar en krämig blomkålscurry med kokosmjölk och massor av härliga kryddor och serverar den med ingefärsris. Med mango, mynta, koriander, cashewnötter och chiliflakes som topping blir middagen komplett.

Taggar:
Supersnabb
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Gluten
Soja
Nötter

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt
Antal portioner

150 g

Jasminris

10 g

Ingefärspasta

1 st

Blomkålsbuketter

4 g

Goan Xacuti

4 g

Milda Mahal

35 g

Tomatpuré

20 ml

Sojasås

(Innehåller: Gluten, Soja)

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Mango

1 st

Mynta & koriander

20 g

Cashewnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Korn, Gluten, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 g

Chiliflakes

½ st

Purjolök

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till ris

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

Energi (kJ)3115 kJ
Energi (kcal)744 kcal
Fett33.8 g
varav mättat16.5 g
Kolhydrater97.6 g
varav socker29.1 g
Kostfiber9.1 g
Protein17.5 g
Salt4.5 g
Potassium115.5 mg
Calcium19.5 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Koka ris
1

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. 

Fräs ingefärspasta i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min.

Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.

TIPS: Se till att skölja bort all jord från purjolöken.

Laga curry
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek purjolök och blomkål i 2–3 min, eller tills purjolöken är mjuk.

Tillsätt Milda Mahal och Goan Xacuti och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt tomatpuré, sojasås, kokosmjölk, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller till såsen tjocknar något.

Förbered råvaror
3

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten.

Tärna i 1 cm stora bitar.

Riv mynta och koriander i grova bitar.

Servera
4

Lägg upp ris och curry i skålar.

Toppa med mango, örter, chiliflakes och cashewnötter.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image