Snabb malaysisk blomkålscurry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Snabb malaysisk blomkålscurry

Snabb malaysisk blomkålscurry

med färsk mango, mynta och koriander

Den här rätten går supersnabbt att laga och är dessutom väldigt god. Vi gör en blomkålscurry med kokosmjölk och våra kryddblandningar Milda Mahal och Goan Xacuti. Vi serverar vår curry med ingefärsris, mango, mynta, koriander, chashewnötter och chiliflakes.

Taggar:
Supersnabb
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Nötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Jasminris

10 g

Ingefärspasta

1 st

Lök

1 st

Blomkålsbuketter

4 g

Goan Xacuti

4 g

Milda Mahal

1 burk

Tomatpuré

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

180 ml

Kokosmjölk

1 st

Mango

1 portionspåse

Mynta & koriander

20 g

Cashewnötter

(Innehåller Nötter Kan innehålla Korn, Havre, Jordnötter, Råg, Sesam, Spelt, Vete)

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

1 msk

Olja till stekning

1 dl

Vatten till sås

½ tsk

Salt till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3001 kJ
Energi (kcal)717 kcal
Fett29.7 g
varav mättat15.9 g
Kolhydrater117.9 g
varav socker53.1 g
Protein31.6 g
Salt5.3 g

Köksredskap

Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten.

Rör i ris, ingefärspasta och salt, sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.

Under tiden, finhacka lök.

Laga curry
2

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och blomkål i 2–3 min, eller tills löken är mjuk.

Tillsätt Milda Mahal och Goan Xacuti och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt tomatpuré, sojasås, kokosmjölk, vatten, salt och en nypa peppar. Sjud i 2–3 min, eller till såsen tjocknat något.

Förbered råvaror
3

Skala och skär mango i två delar längs med kärnan i mitten. Tärna i 1 cm stora bitar.

Riv mynta och koriander i grova bitar.

Servera
4

Lägg upp ris och curry i skålar.

Toppa med mango, örter, chiliflakes och cashewnötter.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image