topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linsgratäng

Linsgratäng

med champinjoner, potatis och basilika

Ingen kommer att sakna kött i denna matiga gratäng fylld med läckra grönsaker. Förutom linser innehåller gratängen potatismos, champinjoner, schalottenlök, morot och vitlök. Gratängen toppas med krämig mozarella.

Taggar:
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Soja
Gluten
Korn
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
25 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Tomatpuré

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

4

Grönsaksbuljong

1

Gröna linser

1

Morot

1

Schalottenlök

30

Spenat

1

Vitlöksklyfta

1

Worcestershiresås

(Innehåller Soja, Gluten, Korn, Senap)

1

Timjan

200

Champinjoner

1

Basilika

500

Potatis

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

1

Vatten

0.17

Vetemjöl

Smör

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)288 kcal
Energi (kJ)1205 kJ
Fett6.65 g
varav mättat4 g
Kolhydrater28.67 g
varav socker7.4 g
Protein23.91 g
Salt3.1 g

Instruktioner

Gör potatismos
1

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Lägg ner potatis i en kastrull med saltat vatten* och koka upp. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med en en generös klick smör* och salt*.

Förbered grönsaker
2

Kvarta svamp. Skär morot i tunna halvmånar. Finhacka schalottenlök. Finhacka (eller pressa) vitlök. Plocka och finhacka timjan [2 kvistar, 2 pers | 4 kvistar, 4 pers]. Skölj linser. Sätt ugnen på 240°C/220°C grill.

Stek grönsaker
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, morot, schalottenlök och en nypa salt*. Stek i 3-4 min.

Koka sås
4

Tillsätt timjan, vitlök, worcestershiresås, tomatpuré och mjöl* i stekpannan. Stek i 1 min under omrörning. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan), linser, spenat [1/2 påse, 2 pers] och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud i 2 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak, och för över till en ugnsform.

Baka linsgratäng
5

Toppa linsröran med potatismos och strö över mozzarella. Gratinera i ugnen i 4-6 min eller tills osten har smält. Finhacka basilika. TIPS: Håll öga med gratängen så den inte bränns!

Servera
6

Lägg upp linsgratängen i skålar. Garnera med basilika.