
Ingen kommer att sakna kött i denna matiga gratäng fylld med läckra grönsaker. Förutom linser innehåller gratängen potatismos, champinjoner, schalottenlök, morot och vitlök. Gratängen toppas med krämig mozarella.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
1
Tomatpuré
50
Riven mozzarella
(Innehåller: Mjölk)
4
Buljong
1
Gröna linser
1
Morot
1
Lök
30
Spenat
1
Vitlöksklyfta
1
Worcestershiresås
(Innehåller: Soja, Gluten, Korn, Senap)
1
Timjan
200
Champinjoner
1
Basilika
500
Potatis
¼
Salt
1
Vatten
0.17
Vetemjöl
Smör

Skala och tärna potatis i 2 cm stora bitar. Lägg ner potatis i en kastrull med saltat vatten* och koka upp. Koka i 15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv. Häll av vattnet och lägg tillbaka i kastrullen. Mosa tillsammans med en en generös klick smör* och salt*.

Kvarta svamp. Skär morot i tunna halvmånar. Finhacka schalottenlök. Finhacka (eller pressa) vitlök. Plocka och finhacka timjan [2 kvistar, 2 pers | 4 kvistar, 4 pers]. Skölj linser. Sätt ugnen på 240°C/220°C grill.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt svamp, morot, schalottenlök och en nypa salt*. Stek i 3-4 min.

Tillsätt timjan, vitlök, worcestershiresås, tomatpuré och mjöl* i stekpannan. Stek i 1 min under omrörning. Tillsätt vatten* (se ingredienslistan), linser, spenat [1/2 påse, 2 pers] och grönsaksbuljong. Koka upp och sjud i 2 min. Krydda med salt* och peppar* efter smak, och för över till en ugnsform.

Toppa linsröran med potatismos och strö över mozzarella. Gratinera i ugnen i 4-6 min eller tills osten har smält. Finhacka basilika. TIPS: Håll öga med gratängen så den inte bränns!

Lägg upp linsgratängen i skålar. Garnera med basilika.

