Kryddig grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig grillost

Kryddig grillost

med rostad klyftpotatis och äppelslaw

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Grillost går snabbt och enkelt att laga, och med en krispig panering med vår egen Panama-kryddblandning blir den extra smarrig! Vi steker osten gyllene och spröd och serverar med klyftpotatis, äppelsallad med kål och en klick aioli.

Taggar:
Vegetarisk
Klimatsmart
Allergener:
Mjölk
Gluten
Vete
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Grillost

(Innehåller Mjölk)

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

150 g

Strimlad salladsmix

(Kan innehålla Selleri)

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Äpple

½ st

Citron

4 g

Panamat

1 paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Vetemjöl (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

1 st

Ägg (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3548 kJ
Energi (kcal)848 kcal
Fett45.8 g
varav mättat26.3 g
Kolhydrater75.1 g
varav socker17.2 g
Protein36.9 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.

Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.

Panera grillost
2

Skär grillost i tunna skivor (2 per person).

Lägg vetemjöl [1 msk | 2 msk] i en djup tallrik.

Vispa ägg [1 st I 2 st] i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Panamat i en tredje djup tallrik.

Vänd grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek grillost
3

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme så att det täcker botten.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Förbered citron och äpple
4

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda sallad
5

Blanda kålmix, äpple, en skvätt citronsaft, gräddfil, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp grillost, potatis och äppelsallad på tallrikar.

Servera med en klick aioli och resterande citronklyftor för att pressa över rätten.