Skip to main content
Kryddig grillost
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig grillost

Kryddig grillost

med rostad klyftpotatis och äppelslaw

Grillost går snabbt och enkelt att laga, och med en krispig panering med vår egen Panamat-kryddblandning blir den extra smarrig! Vi steker osten gyllene och spröd och serverar med klyftpotatis, äppelsallad med kål och rädisor och en klick aioli.

Taggar:
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Milk
Gluten
Hvede
Egg
Senf

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

200 g

Grillost

1 st

Citron

25 g

Pankoströbröd

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

500 g

Potatis

150 g

Strimlad salladsmix

40 g

Aioli

1 st

Äpple

75 g

Rädisor

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Mjöl till panering

1 st

Ägg till panering

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3906 kJ
Energi (kcal)934 kcal
Fett53.4 g
varav mättat27.5 g
Kolhydrater79 g
varav socker15.7 g
Kostfiber10.7 g
Protein37.9 g
Kolesterol0.1 mg
Salt5.8 g
Potassium1150 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Panera grillost
2

Skär grillost i skivor (2 per person).

Häll vetemjöl i en djup tallrik.

Vispa ägg i en ny djup tallrik.

Blanda panko och Panamat i en tredje djup tallrik.

Vänd grillost först i mjöl, sen i ägg och sist i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

Stek grillost
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek grillost i 2–3 min per sida, eller tills gyllene.

Förbered råvaror
4

Under tiden, halvera, kärna ur och skär äpple i tunna skivor.

Skär rädisor i kvartar.

Skär citron i klyftor.

Blanda sallad
5

Blanda salladsmix, äpple, rädisor, en skvätt citronsaft, gräddfil, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
6

Lägg upp grillost, potatis och äppelsallad på tallrikar.

Servera med en klick aioli och resterande citronklyftor att pressa över rätten.