Skip to main content
Krispig prosciutto- och ricottapasta
Krispig prosciutto- och ricottapasta

Krispig prosciutto- och ricottapasta

med balsamico-stekta tomater och basilika

Föll ni för den frestande titeln på detta recept? Vi garanterar att ni inte blir besvikna över resultatet. Ikväll lagar vi nämligen en fantastisk rätt med sprödstegt prosciutto och pastan rigatoni, som är känd för att vara en rigtig såstjuv. Den ljuvliga såsen innehåller krämig ricotta, körsbärstomater, lök, tomat, balsamvinäger, spenat och basilika.

Taggar:
Under 650 kcal
Snabb
Barnvänlig
Allergener:
Hvede
Gluten
Schwefeldioxide und Sulfite
Milk
Egg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1

Rigatoni

50

Prosciutto

125

Körsbärstomater

1

Rödlök

1

Basilika

60

Spenat

12

Balsamvinäger

½

Tomatpuré

100

Ricotta

8

Mamas Favorit

4

Kycklingbuljong

1

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

½

Olivolja (steg 2)

½

Socker (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)582 kcal
Energi (kJ)2434 kJ
Fett16.6 g
varav mättat6.8 g
Kolhydrater77.5 g
varav socker14.2 g
Protein26.5 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 11-12 min eller tills 'al dente'.

När pastan är färdig, skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp och ställ åt sidan. Häll av resten av vattnet, lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja.

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten. - ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek prosciutto
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek prosciutto tills krispig, 2-3 min. Lägg över till en tallrik med hushållspapper. 

 

Förbered råvaror
3

Halvera körsbärstomater.

Halvera och skär rödlök i tunna skivor.

Skölj spenat.

Plocka basilikablad.

Finhacka eller pressa vitlök.

 

Stek grönsaker
4

Hetta upp samma stekpanna på medelvärme och tillsätt en skvätt olivolja vid behov.

Tillsätt körsbärstomater, lök, balsamvinäger, socker [1/2 tsk | 1 tsk], en nypa salt och peppar. Stek i 3-4 min, tills lök och tomater är mjuka och karamelliserade.

Rör i tomatpuré [1/2 burk, 2P], vitlök och Mamas favorit, och stek i ytterligare 1 min.

Koka sås
5

Sänk till medelvärme.

Rör i pasta, sparat pastavatten, ricotta, kycklingbuljong, spenat och hälften av basilikan i stekpannan. 

Sjud i 1-2 min, tills sås har tjocknat och spenat har mjuknat. Smaka av med salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp ricottapasta i skålar och strö över prosciutto.

Garnera med resterande basilika.