topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig blomkål

Krispig blomkål

med kryddiga klyftpotatis och grönsallad

Spetsa gaffeln med smakrika, panerade och ugnsrostade blomkålsbuketter och gyllenrostade potatisklyftor, toppa med härlig BBQ-sås och känn den himmelskt goda smaken. Den uppiggande, friska salladen gör detta till en perfekt balanserad rätt.

Taggar:
Mjölkfri
Enkel
Under 650 kcal
Vegetarisk
Allergener:
Mjölk
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

60 g

Salladsmix

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 g

Panamat

500 g

Bakpotatis

275 g

Blomkål

50 g

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

60 g

BBQ-sås

(Innehåller Sulfiter, Senap)

5 g

Ginger Ninja

(Innehåller Senap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)642 kcal
Energi (kJ)2687 kJ
Fett27.7 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater81.7 g
varav socker19.1 g
Protein15.2 g
Salt3 g

Köksredskap

Bakplåt

Instruktioner

Rosta klyftpotatis
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Ginger Ninja, en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, tills mjuka.

Panera blomkål
2

Skär blomkål i små buketter - ca 2 cm stora. Blanda blomkålen med majonnäs, Panamat, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar* i en medelstor skål. Tillsätt panko och blanda igen, se till att blomkål är helt täckt.

Rosta blomkål
3

Placera blomkål på en ny plåt med bakplåtspapper, och strö över resterande panering. Rosta i ugnen i 25-30 min tills krispiga. TIPS: Se till att blomkål är jämnt fördelad.

Förbered grönsaker
4

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka gurka. Skölj salladsmix.

Blanda sallad
5

Blanda salladsmix, tomat och gurka i en medelstor skål när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Blanda med olivolja [1/2 msk | 1 msk, en nypa salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp kryddig klyftpotatis, blomkål och sallad på tallrikar. Ringla över BBQ-sås och servera med en klick gräddfil.