HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig Blomkål
topBanner
Krispig blomkål

Krispig blomkål

med kryddiga klyftpotatis och grönsallad

Populär

Spetsa gaffeln med smakrika, panerade och ugnsrostade blomkålsbuketter och gyllenrostade potatisklyftor, toppa med härlig BBQ-sås och känn den himmelskt goda smaken. Den uppiggande, friska salladen gör detta till en perfekt balanserad rätt.

Taggar:MjölkfriProteinrikMjölkfri
Allergener:MjölkSenapÄggGlutenVeteSulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

60 g

Salladsmix

½ paket

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

4 g

Panamat

500 g

Bakpotatis

275 g

Blomkål

50 g

Majonnäs

(InnehållerSenap, Ägg)

50 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten, Vete)

1 st

Tomat

1 st

Gurka

60 g

BBQ-sås

(InnehållerSenap, Sulfiter)

5 g

Ginger Ninja

(InnehållerSenap, Ägg)

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 2)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)642 kcal
Energi (kJ)2687 kJ
Fett27.72 g
varav mättat4.8 g
Kolhydrater81.66 g
varav socker19.1 g
Protein15.2 g
Salt3 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1 cm klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, Ginger Ninja, en nypa salt* och peppar*. Rosta överst i ugnen i 25-30 min, tills mjuka.

2

Skär blomkål i små buketter - ca 2 cm stora. Blanda blomkålen med majonnäs, Panamat, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar* i en medelstor skål. Tillsätt panko och blanda igen, se till att blomkål är helt täckt.

3

Placera blomkål på en ny plåt med bakplåtspapper, och strö över resterande panering. Rosta i ugnen i 25-30 min tills krispiga. TIPS: Se till att blomkål är jämnt fördelad.

4

Tärna tomat i 2 cm stora bitar. Finhacka gurka. Skölj salladsmix.

5

Blanda salladsmix, tomat och gurka i en medelstor skål när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Blanda med olivolja [1/2 msk | 1 msk, en nypa salt* och peppar*.

6

Lägg upp kryddig klyftpotatis, blomkål och sallad på tallrikar. Ringla över BBQ-sås och servera med en klick gräddfil.