topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig BBQ-kyckling

Krispig BBQ-kyckling

med syrlig kålsallad och mild aioli

Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en mild aioli till. Enkelt, men banne mig så gott!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Ägg
Senap
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

500 g

Potatis

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

75 g

Strimlad salladsmix

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

1 st

Äpple

20 g

Tranbär

(Kan innehålla Sesam, Nötter, Jordnötter)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg (steg 2)

½ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3421 kJ
Energi (kcal)818 kcal
Fett34.2 g
varav mättat7 g
Kolhydrater85.2 g
varav socker20.8 g
Protein42.5 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skär oskalad potatis i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, salt och peppar.

Rosta i ugnen i 25-35 min, eller tills gyllene. 

Panera kyckling
2

Under tiden, ta fram två djupa tallrikar.

Blanda panko, en nypa salt [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar i den första. Vispa ägg [1 st | 2 st] med en gaffel i den andra.

Krydda kyckling med salt.

Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Lägg över på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 

TIPS: Om du inte har ägg kan du istället använda 2 msk mjölk.

Stek kyckling
3

Hetta upp en generös skvätt olivolja, tillräckligt för att täcka pannan, i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kyckling i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

TIPS: Tillsätt extra olivolja vid behov.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Förbered kålsallad
4

Medan kycklingen steks, skär äpple i tunna skivor.

Blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2P], en nypa salt, gräddfil [1 msk | 2 msk] och tranbär i en stor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda dressing
5

Blanda aioli med resterande gräddfil i en skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

Servera
6

Lägg upp pommes, kyckling och kålsallad på era tallrikar.

Servera med dressing vid sidan av.