HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispig BBQ Kyckling
topBanner
Krispig BBQ-kyckling

Krispig BBQ-kyckling

med syrlig kålsallad och mild aioli

Populär

Med bara 9 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en mild aioli till. Enkelt, men banne mig så gott!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölkglutenäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

75 g

Gräddfil

(Innehållermjölk)

280 g

Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad

500 g

Potatis

50 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

75 g

Strimlad salladsmix

40 g

Aioli

(Innehållerägg, senap)

1 st

Äpple

20 g

Tranbär

(Kan innehållajordnötter, nötter, sesam)

20 g

Pumpafrön

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 2)

1 msk

Olivolja* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3609.2231 kJ
Energi (kcal)862.625 kcal
Fett37.9662 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater84.735 g
varav socker21.3 g
Protein45.1 g
Salt2.7 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.

2

Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i den andra. Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

3

Hetta upp en generös skvätt olivolja*, tillräckligt för att täcka panna, i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i kyckling när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

4

Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt*, gräddfil [1 msk | 2 msk], tranbär och pumpafrön i en salladsskål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja*.

5

Blanda aioli med resterande gräddfil [1/2 paket, 2P] i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.

6

Fördela pommes, krispig BBQ-kyckling och kålsalladen mellan era tallrikar. Servera med dressing vid sidan av.