Med bara 8 ingredienser till hands skapar du barnvänlig magi i köket ikväll. Hör här - krispiga hemmagjorda pommes, frasigt panerad kyckling med bbq-marinad och fräsch kålsallad. Givetvis serverad med en läcker aioli till. Enkelt, men banne mig så gott!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.
75 g
Gräddfil
(Innehållermjölk)280 g
Kycklinginnerfilé, BBQ marinerad
500 g
Potatis
50 g
Panko ströbröd
(Innehållergluten)75 g
Strimlad salladsmix
40 g
Aioli
(Innehållerägg, senap)1 st
Äpple
20 g
Tranbär
(Kan innehållaKan innehålla spår av jordnötter, Kan innehålla spår av nötter, Kan innehålla spår av sesam)1 st
Pumpafrön
Ägg* (steg 2)
(Innehållerägg)Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär oskalad potatis i 1/2 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene.
Ta fram två djupa tallrikar. Blanda panko, en nypa salt* och peppar* i den första. Vispa ägg* [1 st | 2 st] med en gaffel i den andra. Vänd kyckling först i ägg, och sen i panko. Pressa paneringen lätt mot köttet så att det fastnar och får ett jämnt lager. VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en generös skvätt olja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Lägg i kyckling när oljan är uppvärmd. Stek i 3-4 min på varje sida, eller tills genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.
Skär äpple i tunna skivor. Blanda äpple, salladsmix [1/2 påse, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt*, gräddfil [1 msk | 2 msk], tranbär och pumpafrön i en salladsskål.
Blanda aioli med resterande gräddfil [1/2 paket, 2P] i en skål. Smaksätt med en nypa salt* och peppar*.
Fördela pommes, krispig BBQ-kyckling och kålsalladen mellan era tallrikar. Servera med dressing vid sidan av.